Yunanistan’ı Bu Yıl Rekor Sayıda Turist Ziyaret Edecek

Yunanistan'ı Bu Yıl Rekor Sayıda Turist Ziyaret Edecek

Bu yıl Alman turistlerin Yunanistan’a yoÄŸunlaÅŸacağı belirtiliyor. Yunanistan Turizm Ä°ÅŸletmeleri BirliÄŸi BaÅŸkanı bu yıl Yunanistan’a gitmesi beklenen turist sayısında 2 milyon artış olduÄŸunu belirtti.

Bir Alman gazetesi bu yıl Yunanistan’a 27 milyon turistin gideceÄŸini belirtirken, yaz sezonunda Yunanistan’ın, Akdeniz’deki diÄŸer tatil destinasyonlarının karşılaÅŸtığı zorluklardan faydalanmak istediÄŸini ve Türkiye ile Mısır’a göre Yunanistan’ın güvenli tatil destinasyonu sayıldığını belirtti. Ä°spanya’da fiyatlar yükseldiÄŸi için sınırlarını aÅŸmış durumda.

Ekonomisi batık durumda olan Yunanistan, Türkiye’nin sunduÄŸu imkanları saÄŸlayamamasına raÄŸmen turizm sektörü büyük iyimserliÄŸe sahip.

Yunanistan ile ilgili ilk verilerde, Almanya’dan büyük talebin olduÄŸu görülüyor. Alman turistler bu yıl da Türkiye yerine Yunanistan’a gidecek.

Ancak bu durum geçici, Türkiye güvenlik önlemlerini Yunanistan gibi saÄŸladığında kaybettiÄŸi turistleri tekrar geri çekecektir. Turizmde hiçbir ülke Türkiye kadar turistlere iyi imkanlar saÄŸlayamıyor. Turistlerin Türkiye’yi terketme nedeni memnuniyetsizlik deÄŸil, dünya medyasının Türkiye’yi terör ülkesi olarak göstermesi. Bunun en büyük örneÄŸi Fransa’ya farklı Türkiye’ye farklı yönde dünya medyasında çıkan olumsuz haberlerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir