Suriye Lideri Beşar Esad Türkiye ile Görüşebiliriz Dedi

Suriye Lideri Beşar Esad Türkiye ile Görüşebiliriz Dedi

Suriye Lideri BeÅŸar Esad bir Ä°ran dergisine verdiÄŸi röportajda, Suriye’de yaÅŸananların arkasında Batı’nın ve özellikle de Amerika’nın olduÄŸunu vurgularken, Türkiye’yi, Amerika’nın her dediÄŸini yapmakla eleÅŸtirdi.

BeÅŸar Esad özetle ÅŸunları ifade etti; Amerikalıların her zaman durumu karmaşıklaÅŸtırmaya çalıştığını, ne zaman ki durum karmaşıklaşırsa, çeliÅŸkilerden faydalanabileceklerini belirten BeÅŸar Esad, Türk-Kürt karşıtlığı, Türkiye’yi, Kürtleri Amerika’ya ÅŸikâyet etmeye yönlendirecek, Kürtler de Türklerle ilgili, onlara destek verdiÄŸi için Amerika’ya ÅŸikâyette bulunacak ve bir Kürt-Arap anlaÅŸmazlığı olduÄŸunda ikisi de Amerikalılara gidecek. Bu, Amerikan mantığıdır: Böl ve yönet.

Esad, öncelikli hedeflerinin Suriye’de akan kanın önlenmesi olduÄŸunu, bu amaçla herkesle görüşebileceÄŸini, bu kanın akmasını durduracak her ÅŸeyi, duygulara bakmaksızın yapacaklarını belirtti.

Esad, beni Türkiye ile ilgili ilişkide harekete geçiren eski Devlet Başkanı Hafız Esad günlerinde olmayan bir ilişkiydi. Türkiye negatif ve pozitif olarak etkili bir ülkedir. Onunla iyi bir ilişki kurarsanız fayda sağlarsınız ve 2004 ile 2011 yılları arasındaki dönemde böyle oldu. Erdoğan bu ilişkiyi negatif bir yöne doğru çevirmeye karar verince büyük bir bedel ödedik.

Suriye’de Hafız Esad gitti ve benim de gideceÄŸim bir gün olacak ancak devletler arasında iliÅŸkilerin duygular üzerine kurulu olmadığını bilmeliyiz. Bu, gerçekler üzerine kurulu olmalıdır. Allah korusun Ä°ran bir gün Türkiye gibi negatif bir rol oynarsa, bu durumda Ä°ran ile diyaloÄŸa girmemiz gerekir. Ä°yi ki Ä°ran pozitif bir rol oynuyor. Türkiye’nin de Ä°ran’la benzer bir rol oynaması gerekir, dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir