Kıbrıs’tan Avrupa’ya Gaz Satmayı Planlayan Yunanistan Rusya’ya Ä°lk Tavrını Koydu

Kıbrıs'tan Avrupa'ya Gaz Satmayı Planlayan Yunanistan Rusya'ya İlk Tavrını Koydu

Ä°srail ile anlaÅŸarak Kıbrıs’tan çıkarılacak gazı Avrupa’ya satıp Rusya’yı devre dışı bırakmayı planlayan Yunanistan yavaÅŸ yavaÅŸ Rusya’ya tepki koymaya baÅŸladı.

Yunanistan, iç siyasete müdahale ettiği iddiasıyla 2 Rus diplomatı sınır dışı ederek ülkeye girişlerini yasakladı.

Ruslar bu kararın arkasında Amerika’nın olduÄŸu düşüncesiyle tepki olarak Yunanistan’ın Moskova Büyükelçisi Andreas Friganas Rusya DışiÅŸleri Bakanlığı’na çağırıldı.

Rus bakanlığı yaptığı açıklamada “Görüşmede hiçbir dayanak olmadan alınan bu kararla ilgili Yunanistan’ın sunduÄŸu bir kanıt yok, ikili iliÅŸkilerin doÄŸasına aykırı nitelik taşıyan ve iliÅŸkilere ciddi zarar verebilen bir karar. Yunanistan’ın Rusya’ya karşı aldığı, NATO zirvesinin açılışı ile aynı döneme denk gelen bu kararın arkasında Washington’un olduÄŸu açık. Amerikan DışiÅŸleri Bakanlığı’ndan gelen bu adımı destekleyen açıklama da bunu gösteriyor” ifadelerine yer verildi.

Ruslar henüz Yunanistan’ın Rusya’ya tepki koyan AB üyesi olduÄŸunu ve enerji konusunda Rusya’yı devre dışı bırakmak için tüm Avrupa’nın ve Amerika’nın zaten Yunanistan’ın arkasında olduÄŸunu henüz tam olarak fark etmiÅŸ deÄŸil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir