İtalya İhracat İçin 15 Ülkeden 500 Milyar Avro Hedefliyor

AB’nin en kötü ekonomisine sahip ülkelerinden biri olan Ä°talya’da ihracat için 15 ülke hedefleniyor ve 2020 yılında en az 490 milyar avroya ulaşılması bekleniyor.

İtalyan ihracatçılar için güvenilir kabul edilen en önemli üç piyasa; Almanya, Fransa ve Amerika Birleşik Devletleri.

Geçen yılın ilk 9 aylık dönemi ile bir önceki yılın aynı dönemi arasında yapılan kıyaslamaya göre, Ä°spanya, Polonya, Çek Cumhuriyeti ülkeleri Ä°talyan ihracatında ön sırada yer alan diÄŸer ülkelerdir. Daha riskli diÄŸer piyasalar ise Endonezya, Meksika ve Gana’dır.

Gelecek vaadeden ülkeler arasında Hindistan, Güney Afrika, Katar ve Peru gösterilmekte.

Hükümet ile Ä°talyan Dış Ticaret Ajansı iÅŸbirliÄŸi ile gerçekleÅŸtirilecek olan 2018 için belirlenen hedef ülkeler ise Brezilya, Japonya, Fas, Tunus ve Kenya’dır.

2018-2020 yıllarını kapsayan dönemde kamu eliyle gerçekleÅŸtirilecek “made in Italy” tanıtım faaliyetlerinin toplam deÄŸerinin 230 milyon avroyu aÅŸması beklenmekte.

Teknolojik ürünlerde Ä°talya dünya piyasalarında iyi bir konuma sahip olmakla birlikte, Asya piyasasında daha fazla geniÅŸletebileceÄŸi bir alan mevcuttur. Bununla birlikte, Ä°talya, yakın komÅŸuları olan Almanya ve Polonya’ da teknoloji ürünleri alanında yerini daha da saÄŸlamlaÅŸtırırken, Endonezya, Vietnam ve Çin gibi ülkelerde yeni üretim alanları geliÅŸtirmeye devam etmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir