Domates Tadını Neden Kaybetti Bilim Adamları Araştırdı

Domates Tadını Neden Kaybetti Bilim Adamları Araştırdı

Domatesin tadı üzerine Amerika’dan Florida Ãœniversitesi bilim adamları 400’e yakın domates üzerinde tat çalışmaları yaptı.

Çalışmaya göre, domatese tadını veren lezzet bileşenlerinin son 50 yılda kaybolduğu doğrulandı. Kaybolan lezzet genleri tespit edilerek domatese tadını nasıl geri kazandıracağı açıklandı.

Modern domateslerin, yeterli ÅŸeker ve uçuculardan yoksun kaldığını, bunun da iyi lezzetin önemli kriterlerinden olduÄŸu belirtildi. Domates DNA’sındaki lezzete özel alellerin genomdaki yerleri tespit edildi.

Genetiği değiştirilen Domatese güzel tadını geri verecek ıslah çalışmaları için en az 3-4 yıl gerekiyor. Böylece insanlarda kansere neden olan genetiği değiştirilmiş bitkilerin tatları çok lezzetli olacak.

DoÄŸanın dengesini bozan hiçbir uygulamayı Ä°slam doÄŸru bulmuyor. GenetiÄŸi deÄŸiÅŸtirilmiÅŸ gıdaların sebebiyet verdiÄŸi alerjik reaksiyonlar, artan kanser vakaları, doÄŸanın dengesini bozmanın sonucu insanlığa musallat olan kötülüklerdir. DoÄŸal dengeyi korumak Ä°slam’ın gereÄŸidir.

GDO’ların zararları çok uzun vadede dünyanın ekosistemini sarsacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir