Bahadır Tatlıöz Kimdir

Bahadır Tatlıöz Kimdir

Bahadır Tatlıöz 27 Temmuz 1976 yılında Ä°stanbul’da doÄŸan besteci, piyanist ve aranjördür. 6 yaşında belediye konservatuarına baÅŸladı ve 11 yaşında Ä°stanbul Ãœniversitesi Devlet konservatuarına girdi. Profesyönel müzik hayatına 13 yaşında baÅŸladı ve birçok ünlü pop ve Türk halk müziÄŸi sanatçısına müzisyen ve besteci olarak eÅŸlik etti. Avrupada birçok müzik festivalinde piyanist olarak sahne aldı. Bir çok albümde aranjör, besteci ve piyanist olarak görev aldı.

2005 yılında Erkan OÄŸur, Buzuki Orhan Osman ve Cem Aksel gibi önemli müzisyenlerin katkılarıyla, perküsyonist Yasin Bozkurt ile birlikte Çalıjazz adlı albümü çıkardı. Orhan Osman ile 2005 Ekim ayında Almanya, Hollanda ve Belçika’da 20 konserden oluÅŸan BUZUKÄ°, PÄ°ANO adlı projenin turnesi olmuÅŸtur. ÇALIJAZZ toplumumuzun folklorik müziklerini ve kimliÄŸini öne çıkartmak ve dünyaya tanıtma amacıyla çıkarılan bir albümdür. Bu projeyle Türkülerimiz orijinalliÄŸi bozulmadan jazz tınılarıyla harmanlanarak hazırlandı. 2011 yılında Yıllar adlı albümünü çıkardı. Gökhan Türkmen ile Bedende Ruh Yokken adlı ÅŸarkıya düet yaptı.

2015 yılında Çalıjazz adlı albümle yurt içi ve yurt dışında büyük ilgi gördü. 2017 yılında “Düşman Mısın Aşık Mı” ve “Takvim” adlı parçaları çıkardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir