Erdoğan: Amerikan Elektronik Ürünlerine Boykot Uygulayacağız Samsung Var Vestel Var

Erdoğan: Amerikan Elektronik Ürünlerine Boykot Uygulayacağız Samsung Var Vestel Var
Erdoğan: Amerikan Elektronik Ürünlerine Boykot Uygulayacağız Samsung Var Vestel Var

Erdoğan, Türkiye’nin ekonomisini çökertmeye çalışan Amerika’nın elektronik ürünlerine boykot uygulanacağını Amerikan ürünleri yerine yerli ya da Güney Kore gibi ülkelerin elektronik ürünlerine ağırlık verileceğini, üretime ağırlık verileceğini açıkladı.

Erdoğan özetle şunları ifade etti:
Türkiye’ye yönelik açık bir ekonomik saldırı var. Buna karşı yapabileceğimiz iki şey var. Biri ekonomik, diğeri siyasi tavırdır. Ekonominin gerektirdiği teknik tedbirleri aldık, alıyoruz.

Çin’den Rusya’ya, pek çok yeri ekonomik açıdan hedef almış durumdalar.

Dış ticaret rakamlarına baktığımızda Amerika ve Avrupa ile ilişkilerimizde karşı tarafın daha çok kazandığını görüyoruz.

Bunlar sahada istediklerini yaptıramayınca ekonomiyi de bir silah olarak kullanmaktan çekinmiyorlar. Biz sizinle stratejik ortak değil miyiz? Biz sizinle Somali’de, Kosova’da beraber olmadık mı? Ne yapmak istiyorsunuz? Nereye varmak istiyorsunuz?

Yaşadığımız sürecin bize bir maliyeti var.

Değerli kardeşlerim, buradan milletimize ve iş dünyasına sesleniyorum. Ekonomi tetikçilerine verilecek en güzel cevap işimize dört elle sarılmak olacaktır. Depoları kilitlemenin anlamı yoktur. İhraç, ihraç, ihraç…

Üretimi askıya alalım, çok yanlış yaparsınız. Üretim, üretim, üretim… Daha çok ter dökeceğiz, dışarıdan dövizle aldığımız her ürünün daha iyisini, daha kalitelisini biz burada üreteceğiz. Dışarı satacağız.

Amerika’nın elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız. Onların iPhone’u varsa öbür tarafta Samsung var, kendi ülkemizde Vestel Venüs var. Dolayısıyla biz kendimize yeteceğiz. Dışarıya para verip yaptırdığımız her işin daha güzelini yapıp biz dışarıda servis edeceğiz. Bu millet bunları yapmaya muktedirdir.

İnsansız hava araçları istediğimizde bize kongre izin vermiyor, dediler. Kötü komşu bizi ev sahibi yaptı. Şimdi bunları biz üretiyoruz. Hem de istediğimiz kadar. Mesele bu.

Hammaddeden yarı mamüle, yarı mamülden mamüle, mamülden yüksek teknolojiye… Bunları biz yapacağız.

Ülkemize yatırım yapmayı düşünenleri daha çok teşvik edeceğiz. Kaynakları içeriden dışarıya doğru değil, dışarıdan içeri doğru akıtacağız. Bunları başardığımızda önümüze konan engellerin birer birer devrildiğini, yazılan senaryoların birer birer yırtıldığını göreceğiz.

Dövize gidersek kurtuluruz yok. O zaman batarsın. Sen Türk’sün, sen Türk Lirası’yla beraber yoluna yürüyeceksin.

Bazılarının, özellikle gençlerimizi tahrik etmek için yurt dışı güzellemeleri yaptıklarını görüyorum. Şundan emin olunuz, yurt dışında verdiği emeği ve ortaya koyduğu gayreti burada sergileyen herkes, ülkemizde çok daha iyi bir hayat seviyesine kavuşacaktır.

Yurt dışında sefalet içinde hayatını sürdürmeyi tercih eden varsa, elbette kendi bileceği bir iştir. Ama bununla kalmayıp bir de ülkesini karalamayı tercih edenlere biz mankurt(köle) diyoruz. Bizim mankurtlara ihtiyacımız yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir