Türkiye’nin En Popüler Hamburger Köftesi Tarifi

Türkiye'nin En Popüler Hamburger Köftesi Tarifi

Türkiye’nin En Popüler Hamburger Köftesi Tarifi

Türkiye’nin en sevilen yıllardır popüler olan ve pek çok işletmede satılan Hamburger köftesinin tüm sırları açık olarak bu tarifte anlatılmıştır.

Sosu İçin Malzemeler:
Domates Salçası (1 Bardak)
Sıvı Ayçiçek Yağı (2 Kaşık)
Su (1 Bardak)
Tatlı Kırmızı Toz Biber (1 Kaşık)
Tuz (1 Tatlı Kaşığı)

Malzemeler
Domates Salçası (4 Büyük Kaşık)
Kıyma (1 Kilo)
Kimyon (1 Çay Kaşığı)
Sıvı Ayçiçek Yağı (Yarım Bardak)
Tatlı Kırmızı Toz Biber (1 Büyük Kaşık)
Tuz (1 Çay Kaşığı)
Karabiber (1 Çay Kaşığı)
Sarımsak (4 Diş)

Hamburger Köftesi tarifi Yapılışı
Sarımsağın içine çok az miktarda tuz konularak havanda dövülür. Cam veya metal bir kaba kıyma konur. Kıymanın üzerine havanda dövülen sarımsağı, Tatlı Kırmızı Toz Biber, Karabiber, Tuz, Kimyon, Domates Salçası ve Sıvı Ayçiçek Yağı yukarıda belirtilen ölçülerde eklenir. Malzemeler birbirine karışana kadar yoğurulur. (Yoğurmadan önce ellerinizi iyice temizleyin ve yoğururken eldiven kullanmayın ayrıca çok aşırı yoğurmanıza gerek yok)

Yoğurulan harçtan küçük portakal büyüklüğünde parçalar koparıp, hamburger ekmeğinden biraz daha küçük olacak şekilde yuvarlayarak hamburger köfteleri oluşturulur ve bir tepsi içinde buzdolabında 1 saat bekletilir.

Sosu için Domates Salçası, Tatlı Kırmızı Toz Biber, Tuz, Sıvı Ayçiçek Yağı ve Suyu yukarıda belirtilen ölçülerde bir kaba ekleyip kaynatın. Sonra bir kaba (ezilebilen ketçap kutusu olabilir) koyup buzdolabında soğutun.

Susamsız hamburger ekmeği kullanmanız gerekiyor. Hamburger ekmeğinin üst kapağını koparıp köfteyi ekmeğin üzerine koyun. Tost makinesinde ekmekle birlikte, köftenin bir yüzünü pişirin ardından pişen köfteyi maşa ile ters çevirerek diğer yüzünü pişirin ve kopardığınız hamburger ekmeği kapaklarının üzerini yağlayıp tost makinesinde yanına koyun. Daha sonra diğer yüzüde pişen köftenin üzerine hazırladığınız sos ile birikte isteğe bağlı olarak ince kesilmiş 3-4 adet kornişon salatalık turşusu yerleştirin ve kopardığınız hamburger ekmeğinin kapaklarını köftenin üzerine koyun. Tamamı kapanan ekmeğin üzerini çok az yağlayıp tekrar tost makinesinde hafifçe bastırmadan 1 dakika bekletin.

Çizburger hazırlamak isterseniz yukarıdaki tüm işlemleri tekrarlayıp köftenin üzerine bir dilim kare kaşar peyniri koyabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir