Sürekli Şifre Unutanlar İçin Kaspersky Password Manager Hakkında Bilgi

Dijital ortamda farklı hesaplarla farklı parolaları hafızada tutmak gerekiyor. Ayrıca bu parolaları belirli periyotlarda değiştirmek gerekiyor. Böyle olduğu zaman şifreler birbirine karışabiliyor ve yeni parolayı hatırlamakta zorluk yaşanabiliyor.

Kolay hatırlanabilen güçlü parolalar oluşturmak için genellikle bir anahtar sözcükle başlanıp, buna birkaç rakam eklenir veya bazı yerlerde büyük/küçük harf değişimi yapılır ya da bazı özel karakterler eklenir.

Son zamanlarda kullanıcı parolalarında o kadar sık sızıntı oluyor ki parolaları sürekli değiştirmek gerekiyor ve yeni şifreler unutuluyor.

Kullanıcı hesapları çoğaldıkça (yeni bankalar, araba paylaşma servisleri, forumlar, vs.), parola kümeleri gittikçe dağınıklaşıyor. Parolalar mecburen çok sık değiştirilince, kural sayısı çok arttığı için hatırlamaya yardımcı sistem de işe yaramaz oluyor.

Tüm bu sorunları parola yöneticisi çözüyor. Kaspersky Password Manager servis ayarlarına girip Parolayı değiştir düğmesine tıklayarak mevcut parolanızı otomatik olarak görüntüleyip yeni bir parola oluşturmayı teklif edecektir.

Parola yöneticisi yeni parolayı kendi veritabanına otomatik kaydeder. Parolayı hatırlamak zorunda da kalmazsınız. Akılda tutmanız gereken tek şey Kaspersky Password Manager’a girmek için kullandığınız şifre olur.

Program parolaları, kredi kartı ve adres bilgilerini, önemli fotoğrafları ve daha fazlasını korur.

Parolalarınız, kart bilgileriniz ve adresleriniz, yalnızca hatırlamanız gereken tek bir Ana Parolanın bulunduğu dijital şifreli kasada depolanır. Nüfus cüzdanı ve pasaport gibi gizli görüntüleri bile saklayabilirsiniz; Optik Karakter Tanıma ile ihtiyaç anında görüntüleri kolayca alabilirsiniz.

Nerede olursanız olun, şifrelerinize ve diğer depolanan verilerinize kolayca erişebilirsiniz. Yanınızda dizüstü bilgisayar, tablet veya telefonunuz yoksa yalnızca çevrimiçi olarak Kaspersky Password Manager içinde depolanan her veriye erişebilirsiniz.

Şifrelerinizi, kart bilgilerinizi ve özel fotoğraflarınızı meraklı gözlerden korumalısınız.

Program ücreti ve detaylı bilgiye https://www.kaspersky.com.tr/password-manager adresinden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir