Zehir Kullanmadan Bahçe ve Evdeki Böcekler Nasıl Yok Edilir

Zehir Kullanmadan Bahçe ve Evdeki Böcekler Nasıl Yok Edilir

Evde kullanılan insanlara zararsız ve zehirsiz Organik böcek yemi yapmak için pudra şekeri ile karbonat yayvan bir tabağın içinde karıştırılır. Bu tabak böceklerin olduğu yerlere bırakılır. Evdeki böcekler bu sayede yok edilir.

Karıncaları evden kaçırmak için karıncaların geldiği yerlere çizgi şeklinde Tarçın dökün. Tarçın kokusu karıncaları uzaklaştırır. Karıncaları uzaklaştırmak için alternatif olarak salatalık kabuğu olabilir, karıncalar salatalık kabuğunu hiç sevmez.

Binaların dış ve bodrum katları kireçlenmelidir. Hiçbir böcek Kirece dayanamaz ve kireçli ortamda üreyemez ve etrafa gidemez. Ağaçlar belediyeler tarafından bu nedenle kireçle kaplanır. Özellikle binaların mutfak, banyo ve tuvalet havalandırmalarına kireç dökülmelidir. Böylelikle evdeki böcekler ve tüketiciler için güvenli böcek mücadelesi sağlanır.

Haşereler defne yaprağından nefret ederler.

Böcekleri çiçeklerden uzaklaştırmak için tarım zehirleri yerine bir fıs fıs şişe içine su ve 1 tatlı kaşığı arap sabunu konularak çalkalanır. Hafif köpürtülmüş bu karışım bitkilere hiçbir zarar vermediği gibi bitkilerin yapraklarını temizler. (Sadece bitki yapraklarına sıkılmalıdır çiçeklere püskürtülmemeli)

Büyük bahçeler için organik böcek ilacı yapmak için örneğin 1 litre suya 1 çay kaşığı kırmızı pul biber(en acı olan biber konulacak) ve 1 diş sarımsak doğranır. Hazırlanan biberli sarımsaklı su 1 gece bekletilir. Bir gece bekletildikten sonra su süzgeçle süzülür ve ilaçlama yapmak için kullanılan aletlere dökülür. Bahçedeki her türlü alana ve ağaçlara insanlara hiçbir zararı olmayan bu organik böcek ilacı dökülebilir. Yüzlerce dönüm arazide bu organik böcek yok edici iksir kullanılabilir. Hem çok ucuz maliyeti hemde kimyasal zehir içermemesi nedeniyle tercih edilmelidir.

Böcekler acıyı sevmez sarımsaktan nefret eder. Bu yüzden kimyasal zehirler kullanarak insanlara gereksiz yere zarar vermeye gerek yok. Böceklerin sevmediği insanların yediği ve insanlara hiç zarar vermeyen bu organik iksirler kullanılmalıdır.

Böceklere karşı bir diğer önlem sebze bahçelerinin etrafına sarımsak ekilmesidir. Böylece böcekler sebzelere yaklaşamayacaktır.

Salyangozlar için yayvan bir tasın içine bira konulursa gece tüm salyangozlar bu tasın içinde birikir.

Organik fare kovucu için bir pamuk alınarak elin içinde ovalanıp yuvarlak hale getirilir ve üzerine nane yağı dökülür. Farelerin olduğu yerlere bu pamuk konulursa bu kokudan nefret ettikleri için gelmeyeceklerdir. Aynı şekilde örümcekler bu kokuyu hiç sevmez örümceklerin olduğu yerlere nane yağından sürülürse onlarda gelmeyecektir.

Ayrıca bahçenize Citronella ağaçlarından ekerseniz kokusu nedeniyle hiç bir böcek ve sivrisinekler buraya uğramayacaktır.

Bahçelerde sönmemiş kireç toprağa toz olarak döküldüğünde bütün böcekleri yakarak yok eder. Su ile sıvı hale getirilen sönmemiş kireci ağaçlara sürerek yine böceklerin ağaçlara çıkması engellenir. Ayrıca ağaçları dikmeden önce açılan çukura bal dökülüp üzerine ağaç fidanı dikilirse, fidan karıncalar tarafından böceklere karşı korumaya alınır.

Tohumlarınızın bozulmaması için tohumların içerisine tarçın tozu dökebilirsiniz ayrıca kurutulmuş karanfil koyabilirsiniz.

Daha fazla bilgiyi Ekolojik Temizliğin kitabını yazan Erkan Şamcı kitaplarını satın alarak öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir