Yunanlılar Açıköğretim Üniversitelerine İlgi Gösteriyor

Yunanlılar Açık Üniversitelerine İlgi Gösteriyor

Yunan Açık Üniversitesi (YAÜ) fizyonomisi ve akademik içeriği Esnaf ve Sanatkarlar odası binasında tanıtıldı. YAÜ, Yunan üniversiteleri arasında bünyesinde 30 binden fazla, eğitim gören lisans ve yüksek lisans öğrencisini bulunduruyor.

Üniversitenin akademik çalışanları ve yöneticileri, YAÜ’nün bir dizi bilişsel ürün sayesinde uzaktan sunduğu hizmetlerle toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak bir Üniversite olma yolunda çalışmalar yaptığına değindiler.

Ekonomik krizin doğurduğu zorluklar nedeniyle, eğitim ücretlerinde indirime gidildi ve öğrenciler için sosyal politikaları güçlendirme girişimleri başlatıldı. Bursların artırılması ve daha çok kişiye istedikleri bölümde eğitim alma fırsatı sağlanması planlanıyor.

YAÜ Rektör yardımcısı Frangiskos Kolisis “İlk etapta yapabileceğimiz şey ücretlerde ufak bir indirime gitmek ve kalite anlamında yeniden yapılanma üzerine girişimlerdi. İnsanların Açıköğretime olan ilgi ve sevgisi beni sürekli şaşırtıyor. Bu sayede çeşitli sebeplerden ötürü okuyamamış insanlara ikinci bir fırsat verilerek ekonomik krizle birlikte yaşadıkları yerlerden uzağa okumaya gidemeyen insanlara da hizmet sunmak gibi bir toplumsal ihtiyacı yerine getirme konusunda kendimizi borçlu hissediyoruz. Diğer yandan, biz, diğer üniversitelerin yaptıklarının tıpatıp aynısını yapmıyoruz. Biz insanlara hem gelişmelerinde hem de mesleki çalışmalarında kendilerine yardımcı olacak konularda okuma fırsatı sağlıyoruz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir