Youtube Kanal Sahipleri Yanlışlıkla Ateizm ve Çeşitli Dinlerin Reklamını Yapınca Ziyaretçi Tepkisi Çekiyor

İnternette reklam yayıncılarının bir arada toplandığı Adsense, Amerika merkezli Google’a aittir ve dijital ortamda rakipsiz durumdadır. Bu nedenle Youtube içeriklerinde ve web sitelerinde kullanılıyor ve reklamlar içerik üreticilerinin bilgisi dışında Google tarafından atanıyor.

Arama motorlarında ve Youtube içeriklerinde Adsense üzerinden agnostik, ateist, sekülerist, hür düşünür ve Hristiyan misyonerler özellikle çocukları ve gençleri hedef alarak Türkçe reklamlar vermektedir. (Ayrıca yine google platformu üzerinden özellikle çocuklar için hazırlanan uygulamalar mevcuttur) Bu tür reklamların varlığından habersiz olan youtube içerik üreticileri ve web sitesi sahipleri bu reklamlarları görmek istemeyen ziyaretçilerin tepkisiyle karşılaşarak farkında olmadan ziyaretçi kaybetmektedir.

İçerik üreticilerinin bu tür reklamların yayınlanmasını istememesi halinde filtreleme yapması gerekiyor, reklam vermesini istemediği ürünleri sunan satıcılar engellenebiliyor. Filtreleme yapmayan içerik üreticilerinde ise her türlü reklam çıkabiliyor.

Müslüman gibi görünen misyonerlik siteleri dine hakaret aşağılama, hiciv, eleştiri, ve yanıltıcı bilgiler içerdiği için bu tür reklamlardan rahatsız olan kullanıcılar bu reklamları içerik üreticisinin kasıtlı verdiğini düşünmekte ve reklamı gördüğü yerde bulunan çarpı işaretine tıklayarak reklamı şikayet et kısmından siteleri şikayet etmektedir.

Farkında olmadan bu tür reklamları yayınladığı için ziyaretçi kaybeden, yada insanların inançları arasındaki geçişlere vesile olmak istemeyen içerik üreticileri, filtreleme yapmak için şu ayarları açması gerekiyor:

Öncelikle istenmeyen reklamın adresi belirlenmeli, daha sonra Adsense panelinden, Kurulum, Rekabetçi Reklam Filtresi seçilerek engellenmek istenen siteler alt alta yazılarak kaydedilir.

Site adreslerini tek tek girip uğraşmak istemeyenler ise Adsense panelinden, Reklamlara İzin Ver ve Engelle, Hassas Katogoriler seçilerek ilgili sekmeleri kapalı hale getirmelidir. Böylelikle bu tür içeriğe sahip tüm siteler filtrelenmiş olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir