Yolcu Taşıyabilen Uçan Kamera Drone İcat Edildi

Yolcu Taşıyabilen Uçan Kamera Drone İcat Edildi

Drone yani uçan kameralar (ülkemizde yanlış bir isimle, insansız hava aracı olarak anılmakta) artık yolcu taşıyabiliyor.

Gün geçtikçe güvenlik riski oluşturan bu uçan kameralar için ülkemizde de en yakın zamanda düzenlemeler yapılacak.

Hazırlanan düzenlemeyle 25 kg altındaki uçan kameralar (drone) kayıt altına alınacak 25 kg üstündeki uçan kameralar için tescil işlemi yapılacak. Türkiye’ye girecek tüm Drone’lara kimlik verilecek. Bu işlemleri yaptırmayanlara ceza uygulanacak ve emniyet birimleri kameraları görüldüğü yerlerde imha edecek ya da el koyacak.

Çin’de geliştirilen Ehang 184 model uçan kamera araçları içinde pilot olmadan yolcu taşıyabiliyor.

İlk bakışta küçük bir helikopteri andıran bu araç üzerinde, hava aracında olduğu gibi yere paralel dört pervane bulunuyor.

Elektrikle çalışan 2 saatte şarj olan cihaz deniz seviyesinde uçurulduğunda 23 dakika havada kalabiliyor. Yerden 300 ila 500 metre yükseklikte uçabilecek şekilde tasarlanırken, çıkabildiği maksimum yükseklik 3,5 km ve saatte 100 km hızla uçabiliyor. En fazla 100 kg yük taşıyabiliyor.

Bir kişilik kapasiteli uçan kamerada yolcu gideceği yeri ekrandan seçtikten sonra otomatik olarak hareket ediyor.

Bu uçan kameralar henüz satışa çıkamadı. Henüz güvenlik onayı almış değil. Olası kazalarda ya da şarj bitiminde yüz kiloluk cisimler gökyüzünden insanların üstüne düşecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir