Yaya Üstgeçit Yürüyen Merdivenleri Kasten Durduranlara Yasal İşlem Başlatılacak

Yaya Üstgeçit Yürüyen Merdivenleri Kasten Durduranlara Yasal İşlem BaşlatılacakYaya Üstgeçit Yürüyen Merdivenleri Kasten Durduranlara Yasal İşlem Başlatılacak

Türkiye genelinde sorumsuz başı boş cahil ve dengesiz insanlar kamuya ait yerlere kasıtlı olarak zarar vermekte. Bu konularda medya yeterince etkin olmadığı için bunları yapanlar ne cezalarla karşılaşacağını bilmemekte. Özellikle engelliler bu sorumsuz ve düşüncesiz kişilerin yaptıkları aptallıklar yüzünden sıkıntı çekmekte.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaya üstgeçitlerindeki imdat butonlarına kasıtlı bir şekilde basarak yürüyen merdivenleri devre dışı bırakanlara karşı kameralı takip dönemi başlatıyor ve zarar verici eylemlerde bulunduğu tespit edilenler hakkında gerekli yasal işlem başlatılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin engelli ve yaşlıların da kolaylıkla kullanabilmesi için yaptırdığı Susuzdede semtindeki asansörlü ve yürüyen merdivenli yaya üstgeçidi, sürekli şekilde saldırıya uğruyor. Yürüyen merdivenlerde bulunan ve sadece tehlike halinde kullanılması gereken imdat butonuna kasıtlı olarak basılması yüzünden, merdivenler sık sık devre dışı kalıyor. Yürüyen merdivenler, sadece teknik ekibin müdahalesiyle yeniden çalıştırılabiliyor.

İzmir’de uzun zaman önce hizmete giren fakat vandalların saldırısına uğradığı için yarım kaldığı ve inşaat halinde kaderine terk edildiği zannedilen Şehit Erkan Demir Yaya Üstgeçidi de yapılan incelemelerde kasıtlı olarak devre dışı bırakıldığı ortaya çıktı.

İzmir genelindeki tüm üstgeçitlerde kameralı otomasyon sistemi kurulacak.

Kentlilerin hizmetlerden yararlanmasını engelleyerek yaşamını zorlaştıran kişiler güvenlik kameralarıyla 24 saat izlenecek. İmdat butonuna keyfi bir şekilde basanlar da dahil olmak üzere geçitlere zarar verici eylemlerde bulunduğu tespit edilenler hakkında gerekli yasal işlemler başlatılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir