Şarlatanları Medya Kaynak Göstererek Depremi Bildi Haberleri Yapıyor

Şarlatanları Medya Kaynak Göstererek Depremi Bildi Haberleri Yapıyor

Şarlatanları Medya Kaynak Göstererek Depremi Bildi Haberleri Yapıyor

Türkiye’de medya bazı şarlatanları kaynak göstererek ciddiyetsiz haberler yapmayı sürdürüyor.

Doğal yöntemlerle meydana gelen hiçbir depremi hiçbir ulema yıllardan beri önceden tahmin edemez ancak sadece yapay depremler önceden belirtilebilir. Yapılan araştırmalara göre gök olaylarına bakılarak deprem öngörüsünde bulunulamadığı açıklanmıştır.

Türkiye’de medya son yıllarda her deprem sonrası felaket tellallığı yapmakla meşgul durumda. Üstelik bu tür bilim dışı açıklamalar ve yorumlar gerçekmiş gibi sürekli medyanın tamamında haber yapılıyor.

Kaynak olarak belirtilen Hollandalı Frank H. adlı ne olduğu belli olmayan kişi her yıl aynı palavraları atmasıyla ünlü bir şarlatan ve deprem bilimci değil ve herhangi bir akademik kimliği yoktur. Dünyada gerçekleşen depremleri, milyonlarca kilometre uzaklıktaki, hiç etkisi olmayan gezegenlere bağlayacak kadar da bilimden uzaktır. 100’lerce tahminde bulunup şansa 1’ini tutturan kişinin tutmayan 99 tahmininin, hiçbirinin haberinin medyamızda yer almaması, medyanın kalitesini gözler önüne seriyor.

Bu şahsın geçen yıla ait çok sayıda sallayıp tutmayan atışları bulunuyor. Türkiye’de özellikle medya kendisine çok yoğun ilgi gösterince sosyal medya hesabından Türkçe mesajlar yazmaya başladı.

Bu kişilerin amacı insanlara korku yaymaktır ve bu korku yayma işine medya ortak olmaktadır. Yaşanan afetlerden sonra toplum ruh sağlığı en önemli ve öncelikli konudur. Medya yaptığı haberlerle bunun tam tersine hareket etmektedir.

Yapay Deprem Nasıl Olur ?
Sorumsuz Kuzey Kore Lideri Nükleer Deneme Yaptırarak Depreme Yol Açtı
Korku Kültürü Nelere Yol Açar Biz Bilinci Yerleşirse Toplumda Ne Gibi Sonuçlar Olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir