Verimliliği artıran modern tesisler hayvancılık sektörüne katkı sağlıyor

Hayvancılıkta modern tesisler artmalı

Kocaeli otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Es Oto Ford Bayisinin sahibi Ender Kayan’ın yatırımıyla gerçekleşen Essüt tesisleri belediye başkanı tarafından ziyaret edildi.

Köylünün ve çiftçinin meselelerine çözümler aradığını belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Ticaretle başarılı olan insanların tarımsal ve hayvansal üretim alanında yatırım yapmasını çok faydalı buluyorum. Daha modern ve verimliliği artıran tesisler sektöre katkı sağlamaktadır. Bu nedenle bu yatırım şehrimize katma değer katacaktır. Özellikle Kocaeli hayvancılık sektöründe modern tesislerin sayısı artmalı. Vatandaşımıza tarım ve hayvancılıkta destekler veriyoruz. Her bir köyümüze veteriner ve ziraat mühendisi gönderiyoruz. Bugün köylerimizde uzmanlarımız, çiftçilerimize modern tarım yöntemleriyle zararlılarla mücadeleyi, veterinerlerimiz ise sağlıklı ve verimli hayvancılığı uygulamalı olarak anlatıyorlar.

Milletin gerçek efendisi olan mukaddes alın teriyle ıslanmış, bu güzel vatanın topraklarını işleyen, ondan değer üreten, çiftçimizin alın teri hiçbir şeyle ölçülemez. Bu nedenle hayvancılık sektöründe profesyonel metotların kullanılması ve tesislerde çağdaş tasarımlar artık kaçınılmaz bir hale gelmiştir. Her geçen gün artan bu tip tesislerin sayısının daha çok artmasını önemsiyorum” açıklamasını yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir