Ünlüler Google Arama Motoruna Dava Açmaya Hazırlanıyor

Ünlüler Google Arama Motoruna Dava Açmaya Hazırlanıyor

Ünlüler Google Arama Motoruna Dava Açmaya Hazırlanıyor

Jennifer Lawrence, Rihanna, Cara Delevingne, Kim Kardashian West, Kate Upton, Amber Heard, Mary Elizabeth Winstead ve Selena Gomez gibi ünlülerin özel çıplak fotoğrafları çalınıp internet üzerinden yayınlanmasına avukat Marty Singer sert tepki gösterdi ve google arama motoruna ihtar içeren bir mektup yazdı.

Avukat mektubunda google arama motorunun insanların özel hayatına karşı hiç etik davranmadığını çalınıp dağıtılan bu çıplak fotoğraflara erişim sağlayarak etik olmayan bir ticari davranış sergilediğini ve kadın haklarını ihlal ettiğini vurguladı. Avukat Marty Singer ile birlikte pek çok avukatın ünlülerin çıplak fotoğraflarından milyonlarca dolar kazanan google hakkında yasal işlemler başlatmaya hazırlandığı 100 milyon dolarlık tazminat davası açmaya hazırlandıkları belirtildi. Mektupta ayrıca google arama motorunun görüntüleri kaldırma konusunda hızlı davranmadığı için bu sapık avcıların alışkanlık haline getirdikleri davranışların körüklendiği ve fotoğrafların yayınlanmasının yasal olmadığının bil,nmesine rağmen önlem almak için çaba sarfedilmediği belirtimiş. Çünkü fotoğraflar internette yayınlandığı ilk zamanlarda fotoğrafların kaldırılması için talepte bulunulmuş ancak youtube ve blogger gibi google servisleri bu fotoğrafları kaldırmamış. Avukata göre başından beri fotoğrafların farkında olan google bu fotoğrafları kaldırmaya yanaşmamış.

Google bu mektuptan sonra, bu özel dökümanları kaldırıyoruz şeklinde açıklamada bulundu. Birkaç saat içinde fotoğrafların silindiği ve yüzlerce hesabın kapatıldığı belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir