Türklerin Kökeninin Kayıp MU Kıtasıyla Alakası Var mı

Mu kıtası, Büyük Okyanus’ta yer alarak 14 bin yıl önce batıp yok olduğu ileri sürülen, hakkında birçok kişinin araştırma yaptığı kıtadır.

Kıtanın yaklaşık 12 bin yıl önce 64 milyon nüfusuyla birlikte sulara gömüldüğü belirtiliyor. Polinezya, Mikronezya, Melanezya, Fiji ve Hawaii takımadalarını oluşturan adaların bu kıtadan arta kalan kara parçaları olduğu iddia ediliyor.

Mu’lular diğer kıtalarda koloniler oluşturmaya başlamışlardı. Anavatanları dışındaki en büyük imparatorluk, başkenti Gobi Çölünün uzandığı bölgede bulunan Uygur İmparatorluğuydu.

MU konusuyla Atatürk’de ilgilenmiş, pek çok tarihçimizi bu konuda araştırmalar yapmak için görevlendirmiş ve New York’tan Churchward’in eserlerini bölümlere ayırarak resmi ve özel kurumların altmış kadar çevirmenine tercüme ettirmişti.

Mu’nun batış nedeni, göçler, koloniler; Orta Asya, Uygurlar ve Anadolu ile ilgili kısımları okuyarak notlar almıştır. Bu sayede Atatürk Türklerin kökenini araştırmaya dönük çalışmalar yapmış, Türklerin Maya ve Inkalarla olan benzerliklerini bulmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir