Trump AB Kanada ve Meksika’nın Çelik Alüminyum Konusunda Tatmin Olmadı Önlemler Alınacak

Amerika başkanı Trump Kanada, Meksika ve Avrupa Birliği’nden gelen çelik ve alüminyum ithalatına yönelik sürdürülen müzakerelerde tatmin edici sonuçlar alamadıklarını ve yüzde 25 ile yüzde 10 ek tarife önlemlerinin devreye alınacağını açıkladı.

Avrupa Birliği ile yapılan görüşmelerde bazı ilerlemeler kaydedilmesine karşın, Brüksel’in ön koşulsuz daimi muafiyette ısrar etmesinin sonuç alınmasını engelledi.

Tarifeler ulusal güvenlik gerekçesiyle uygulanıyor ve Amerika’nın Kanada veya Avrupa Birliği gibi kilit müttefikleri güvenlik tehditleri olarak görmediğini ancak Çin’in üretim kapasitesinin sorun olduğunu ve bu üretim fazlasının da diğer ülkeler üzerinden Amerika’ye ithal edildiği belirtiliyor.

Ayrıca çelik ve alüminyum ürünlerinin yoğun olarak kullanıldığı otomobil ve parçalarına ilişkin Bölüm 232 soruşturmasının da Çin aşırı kapasite sorununa karşılık vermenin başka bir yolu olduğunu söyledi.

Kongre kanun yapıcıları ve her iki parti tarafından Amerika üreticileri ve tüketicileri üzerinde vergi yükü yaratacağı gerekçesi ile eleştirilirken, Temsilciler Meclisi Sözcüsü Paul Ryan karara karşı olduğunu ve gerçek sorunları dile getirmek ve müttefiklerle berAvrupa Birliğier çözmek yerine, adımların onlara karşı alındığını söyledi. Temsilciler Meclisi “Ways and Means” Komite Başkanı Kevin Brady esas problemin Çin olduğunu, Meksika, Kanada ve Avrupa’nın problem olmadığını belirti. İdareyi muafiyetleri sürdürmeye çağırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir