Telefon kapama bedeli alınamaz

Telefon açma kapama ücreti yasal değil

Avukat Pınar Turhanoğlu Gücüyener, tüketici sabit telefon hattı abonelik sözleşmesini sonlandırdığında cezalandırılamaz. Telefon kapatma ücretleri 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun Abonelik Sözleşmelerini düzenleyen 52/4 maddesine aykırıdır, telefon kapama ücreti alımına derhal son verilmelidir. Toplanan ücretlerin iade edilmesi gerekir bu iadenin yapılmaması durumunda, Tüketici Hakem heyetlerine başvurulmalıdır” dedi.

Abonelik sözleşmelerinde 6502 Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun MADDE 52:
(1) Abonelik sözleşmesi, tüketicinin, belirli bir mal veya hizmeti sürekli veya düzenli aralıklarla edinmesini sağlayan sözleşmelerdir.

(4) Tüketici, belirsiz süreli veya süresi 1 yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman spnlandırma hakkına sahiptir. Süresi 1 yıldan az olan belirli süreli abonelik sözleşmesinde satıcı veya sağlayıcı tarafından sözleşme koşullarında değişiklik yapılması hâlinde de tüketici sözleşmeyi feshedebilir. Fesih bildiriminin kâğıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı, abonelik sözleşmesinin feshi için sözleşmenin tesis edilmesini sağlayan yöntemden daha ağır koşullar içeren bir yöntem belirleyemez.

Tüketiciyi destekleme derneğine soru ve şikayetlerinizi aşağıdaki adresten gönderebilirisiniz:
www.tukdes.org/?sec=5

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir