Suriyeli Çocuklar Türkçeyi İyice Öğrenecek

Suriyeli Çocuklar Türkçeyi İyice Öğrenecek

MEB Türkiye’de yaşayan Suriyeli mülteci çocukların eğitimlerinin sağlıklı devam edebilmesi için yeni bir yol haritası belirledi.

2016 – 2017 eğitim öğretim yılında, temel eğitim çağındaki Suriyeli öğrenciler bakanlığa bağlı resmi ve özel okullara kayıtları yapıldı.

Suriyeli çocuklar için Göç ve Acil Durum Eğitim Daire Başkanlığı oluşturuldu.

Ara sınıflarda da Türk eğitim sistemine uyumu hızlandırmak amacıyla MEB’e bağlı okullara geçiş teşvik edilecek, geçici eğitim merkezlerinde kendi dillerinde eğitimlerini sürdüren öğrencilerin ileriki yıllarda geçiş ve uyumlarını kolaylaştırmak için yoğunlaştırılmış Türkçe dil öğretimine devam etmeleri sağlanacak.

Diğer sınıf düzeylerinde Türkçe dil becerileri zayıf olan öğrencilere Halk Eğitim Merkezleri aracılığıyla Türkçe dil kursları verilecek.

Türkçeyi yaşayarak öğrenmeleri için Türkçe dil becerisi zayıf olan öğrencilerin sınıflara dengeli dağıtılmasına özen gösterilecek.

Suriyeli öğrencilerin okullaşma oranlarının artırılması için yatılı bölge ortaokullarındaki boş kapasiteler değerlendirilerek, il ve ilçe yatılılık komisyonlarınca bu öğrenciler pansiyonlara dengeli bir şekilde yerleştirilebilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir