Sarı Mutfak Süngerleri Bakteri Saçıyor Klozetin İçi Kadar Tehlikeli

Sarı Mutfak Süngerleri Bakteri Saçıyor Klozetin İçi Kadar Tehlikeli

Sarı Mutfak Süngerleri Bakteri Saçıyor Klozetin İçi Kadar Tehlikeli

Almanya’nın Hochschule Furthwangen Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre düzenli biçimde sabunlanarak yıkansa bile sarı mutfak süngerleri bakterilerle dolup taşıyor. Bir evin bakteriyel açıdan en zengin noktaları, sifon boşaltma tıpasından sonra mutfak süngeri.

Mutfak süngerleri santimetreküp başına 5,4×1010 hücre yoğunluğunda bakteriye ev sahipliği yapıyor. Uzmanlara göre sünger en az klozet kadar tehlikeli çünkü besin çeşitliliği ve nem oranı, süngerleri bakterilerin vazgeçilmezi yapıyor. Bakteriler kuru ortamlarda üreyemez.

Araştırmayı yapan uzmanlara göre bir bulaşık süngerinden hastalanma ihtimali, az pişmiş bir yemekten hastalanma ihtimali ile aynı.

Mutfak süngerini yemek artıklarını sıyırmak için kullanmayın; taze et suyundan, sebze ve meyve posalarından uzak tutun. Bunları temizlemek için kâğıt havluları tercih edin. Ayrıca tabakları ve tezgâhı temizlemek için farklı süngerler kullanılmalı.

Süngerler mutlaka kurutulmalı. Bazı bakteriler yiyecek artıklarının içinde saklanarak kuruma tehlikesini atlatabilir.

Uzmanlar haftada bir süngerin değiştirilmesini öneriyor. Suyu emmeyen, hızlı kuruyan ve dış yüzeyi ince olan süngerlerin alınmasını tavsiye ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir