Siyasiler Oy İçin Gürültü Çıkarmaktan Vazgeçsin

Siyasiler Oy İçin Gürültülü Çıkarmaktan Vazgeçsin

Vatandaşlar, seçim otobüsleriyle gürültü yaparak rahatsızlık veren milletvekili adaylarının bu durumuna bir son verilmesini bekliyor. Büyük hoparlörlerin yerleştirildiği otobüslerle en yüksek sesle şarkılar açarak ya da bağırarak oy topladığını zanneden aslında oy kaybeden bütün vekil adaylarına öfke duyuyor. Sadece siyasi parti adayları değil bağımsız adaylarda aynı saçmalıkla oy toplayacağını zannediyor.

6 Haziran 2015 Cumartesi saat: 18.00’e kadar vatandaşlara gürültü işkencesi sürecek. Milletvekili adayları ve partililer kiraladıkları araçlarla vatandaşları yüksek sesli müzikler, marşlarla rahatsız ediyor. Vatandaşlar bu durumun bir an önce yasaklanmasını istiyor.

Türkiye’de her seçim dönemi kadar çok görüntü ve ses kirliliği olmuyor. Hem gürültü yaparak rahatsızlık veriliyor hemde milyarlarca TL boşa harcanıyor. Vatandaşlar bu gereksiz israflı ve rahatsızlık veren uygulamaların biran önce son bulmasını bekliyor.

Seçim araçlarıyla gürültü yapmaktan çekinmeyen siyasiler, vatandaşları günün her saati yüksek seslerle rahatsız etmekten vazgeçmeli. Halk sessiz huzurlu bir ortam isterken siyasiler her seçim döneminde halkın bu huzurunu yüksek seslerle kaçırıyor.

Aşırı gürültü nedeniyle çevreye verilen rahatsızlıktan en çok etkilenenler; Bebekler, Yaşlılar, Hastalar, Öğrenciler, Gece çalışıp gündüz uyuyan çalışanlar ve alt katlarda oturan mahalle sakinleri oluyor.

Çağın gerisinde kalan bu yöntemlerle oy topladığını zanneden siyasiler oy kaybettiğinin farkında bile değil.

Türkiye’de son 50 yılda değişmeyen tek şey siyasilerin gürültü ve görüntü kirliliği yaparak oy istemeleri oldu.

Tüm siyasilerden istenen; gürültü yapan seçim arabalarının yasaklanması, Bilboard, bina ve sokaklara asılan yapıştırılan parti bayrakları vs. malzemelerin yasaklanması. Böylece hem gereksiz israf önlenerek tasarruf yapılacak hem de gürültü ve görüntü kirliliği olmayacak.

Milletvekili adayları gürültüden uzak hoş bir görünümde seçime katılmalıdır. Çevre ve insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen davranışlardan kaçınmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir