Şirketler İnternetten Saldırıya Uğruyor

Şirketler İnternetten Saldırıya Uğruyor
Kaspersky Lab firmasının yaptığı araştırmaya göre Şirketlere internet üzerinden yapılan saldırılarda verilerini kaybeden şirketlerin dünya çapında yüzde 33’ü, Türkiye’de ise yüzde 36’sı finansal verilerinin çalındığını itiraf etmiş. Türkiye’deki katılımcıların yüzde 42’si bunun kaybedilebilecek muhtemelen en kötü veri türü olduğunu düşünmekte. Yakın zamanda, dolandırıcıların müşterilerinin finansal verilerini ele geçirdiği ve sadece bir haftalık bir süre zarfında bankadaki hesaplardan yarım milyon Euro’dan fazla para çaldığı büyük bir Avrupa bankasının müşterilerini hedefleyen bir dolandırıcılık operasyonunu Kaspersky Lab ekibi tespit etti.

Türkiye’de şirketlerin yüzde 34’ü şirketle ilgili bilgisayarlarda bulunan bilgiler için koruma kullanmanın önümüzdeki yılın en önemli üç Bilişim Tektnolojileri yönetimi önceliğinden biri olacağını belirtiyor. Şirketlerinin finansal işlemler için daha fazla güvenliğe ihtiyacı olduğunu düşünenlerin oranı Türkiye’de yüzde 55 iken dünya genelinde bu oran yarı yarıya yakın durumda.

Daha büyük şirketlerin en iyi güvenlik teknolojilerine yatırım yapmaya daha istekli olduğu görülüyor: Dünyada 5.000’den fazla çalışanı bulunan şirketlerin yüzde 64’ü birinci sınıf bir güvenlik hizmetine yatırım yapmaya hazır olduğunu belirtirken, maliyetleri nedeniyle küçük şirketlerde bu oran yüzde 48’de kalıyor.

Yapılan ankete göre dünya genelindeki şirketlerin yüzde 43’ü Türkiye özelindeki şirketlerin yüzde 51’i özel işlemleri mobil cihazlar üzerinden yapmamayı istiyor.

Kaspersky Lab Dolandırıcılık Önleme Bölümü Dünya Başkanı şunları söyledi: Müşteriler ödemelerini korumak için yatırım yapmaya istekli olmakla birlikte ankette de görülen, çalınan finansal veri miktarının büyüklüğü, etkili bir korumanın neden yatırım yapmaya değer olduğunu gösteren bir diğer etken. Finansal hizmet sağlayıcıları, etkinliği en üst düzeye çıkartacak ve kullanıcı deneyimini optimum hale getirecek proaktif bir dolandırıcılık koruması sağlayan entegre güvenlik çözümleri uygulamalı. Bu koruma katmanları, finans hizmetleri sağlayıcılarının sadece veri ihlallerinden kaynaklanan para ve itibar kaybını önlemesine değil, aynı zamanda bir fark yaratıcı olarak yeni müşteriler edinmelerine ve mevcut müşterilerine yüksek marjlı ek hizmetler sunarak fazladan gelir elde etmesine de olanak tanıyacak.

Bu tür bir koruma sağlamak adına Kaspersky Lab, finans ve e-ticaret şirketleri için Kaspersky Fraud Prevention platformunu geliştirdi. Windows-, Mac-, iOS-, Android-tabanlı cihaz veya Windows Phone, cihaz tipinden bağımsız olarak müşterilerin kullandığı her cihazı koruyabilir ve şirketin altyapısındaki yasadışı işlemleri algılayabilir. Buna ek olarak platform, finans hizmetleri şirketlerinin Kaspersky Lab’ın gelişmiş teknolojilerinin desteğiyle kendi mobil uygulamalarında siber dolandırıcılara karşı güçlü bir defans geliştirmesine olanak tanıyan bilgi hizmetleri ve araçlar içerir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir