Rusların 20 Milyondan Fazlası Fakirlik Sınırı Altında Yaşıyor

Dört yıldır Rusların gelirinin devamlı düştüğüne ve 20 milyondan fazla kişinin fakirlilik sınırının altında yaşamasına rağmen hayat şartları daha yüksek olabilecek ve olmalı diye düşünceleri toplumsal bilinçten yavaşça silinmektedir.

Rosstat kurumundan alınan bilgilere göre, reel göstergelerde 4 yıl içinde yaşam kalitesi yüzde 12 azalımış olup geçen yıl, Rusya Ekonomik Geliştirme Bakanlığı tarafından yapılan tahminlerin aksine yüzde 1,7 daha da azalmıştır.

Rosstat kurumu tarafından yayımlanan bilgilere göre, Rusların yüzde 54,5’i 25 bin Rubleden daha az, yüzde 29’u 15 bin Ruble daha az, yüzde 10’u ise 9 bin Rubleden daha az kazanmakla beraber Rusların çoğu kendi yaşam kalitesinin orta seviyede olduğunu düşünmektedir.

2018 yılında, kendi yaşam kalitesinin orta seviyede bulunduğunu düşünen insanların sayısı rekor rakama ulaşıp yüzde 66,5 olarak gerçekleşmiştir. Kendi yaşam kalitesinin orta seviyeden daha kötü olduğunu düşünenlerin oarnı, geçen yıl yüzde 30 olmasına rağmen, bu yıl yüzde 24,9 ortaya çıkmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir