Penaltı Hangi Durumlarda Tekrarlanır

Penaltı Hangi Durumlarda Tekrarlanır

Penaltı Hangi Durumlarda Tekrarlanır

Eğer hakem bir penaltının atılması için işaret verdikten sonra ve top oyuna girmeden önce;

Vuruşu yapan futbolcu oyun kurallarını ihlal ederse: (Hakem vuruşa izin verir)
Top kaleye girerse vuruş tekrarlanır, girmezse hakem oyunu durdurur ve savunma yapan takım lehine ihlalin olduğu yerden bir endirekt serbest vuruşla oyunu tekrar başlatır.

Kaleci oyun kurallarını ihlal ederse: (Hakem vuruşa izin verir)
Top kaleye girerse gol olur, girmezse vuruş tekrarlanır.

Penaltı vuruşu yapan takımın futbolcuları oyun kurallarını ihlal ederse: (Hakem vuruşa izin verir)
Top kaleye girerse vuruş tekrarlanır, girmezse hakem oyunu durdurur ve savunma yapan takım lehine ihlalin olduğu yerden bir endirekt serbest vuruşla oyunu tekrar başlatır.

Kalecinin takım arkadaşı oyun kurallarını ihlal ederse: (Hakem vuruşa izin verir)
Top kaleye girerse, gol olur, girmezse vuruş tekrarlanır.

Her iki takımın birer futbolcusu oyun kurallarını ihlal ederse: Vuruş tekrarlanır.

Penaltı vuruşu yapıldıktan sonra, vuruşu yapan futbolcu (elle oynama dışında), topa üstüste ikinci kez dokunursa: İhlalin yapıldığı yerden rakip takım lehine bir endirekt serbest vuruş verilir.

Vuruşu yapan futbolcu, top başka bir futbolcuya dokunmadan önce bilerek topla elle oynarsa: ihlalin yapıldığı yerden rakip takım lehine bir direkt serbest vuruş verilir.

Top ileri doğru hareket ederken bir dış etkene dokunursa: Vuruş tekrarlanır.

Top kaleciden, üst direkten veya direklerden geri döndükten sonra bir dış etkene dokunursa: Hakem oyunu durdurur,
Topa dokunan dış etken kale alanı içerisinde olmadığı sürece oyun dış etkenin topa dokunduğu yerden bir hakem atışı ile tekrar başlatılır. Topa dokunan dış etkenin kale alanı içerisinde olması durumunda oyunu tekrar başlatmak için yapılacak hakem atışı, oyun durduğu anda topun bulunduğu yere en yakın kale çizgisine paralel kale alanı çizgisi üzerindeki bir noktadan yapılır.

“Penaltı Hangi Durumlarda Tekrarlanır” hakkında 2 yorum var

  1. Besiktas antalyaspor maçındaki penalti tekrari gerekmiyomu ikinci ayağına sadece temas var cevap verirmisiniz teşekkürler.

    Cevap: Penaltı vuruşu yapan futbolcu kurala göre topa üstüste iki kez dokunmaması gerekiyor. Beşiktaşlı futbolcu tek vuruş yapamadığı ve diğer ayağına top değdiği için penaltı vuruşu yerine rakip takım lehine bir endirekt serbest vuruş kararı verilecekti ancak maçın uzatma süresi tamamlandığı için hakem maçı bitirdi, karar doğru.

  2. 4. Pozisyonda da öne çıkıyor iptal etmiyor. Yani kural falan hikaye

    Cevap: Tüm kararlar doğru. Bir maçtaki kurallar hata yapanı cezalandıracak şekildedir. Kaleci üçüncü kez aynı hatayı yaptı, topu iki kez kurtardığı için penaltı tekrarlandı ama üçüncüde kurtaramadığı için gol geçerli sayıldı. Üçüncü kez kurtarsaydı yine penaltı tekrar edilecekti. Sistem hakemlerin taraftarların gözünde ezilmesi üzerine kurulu. Oyun kurallarını bilmeyen bir taraftar hakem takımı tuttu şeklinde yorumlayabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir