Pakistan’dan Kovulan Dünyaca Ünlü Afgan Kızı Ülkesinde Törenle Karşılandı

Pakistan'dan Kovulan Dünyaca Ünlü Afgan Kızı Ülkesinde Törenle KarşılandıPakistan'dan Kovulan Dünyaca Ünlü Afgan Kızı Ülkesinde Törenle Karşılandı

Sahte kimlikle 2014 yılının nisan ayında Pakistan’da oturma izni aldığı için önce gözaltına alınan, ardından sınır dışı edilen, National Geographic dergisine 1985 yılında kapak olan fotoğrafıyla ünlenen Afgan kızı lakaplı Şerbet Gula, ülkesi Afganistan’da törenle karşılandı.

Afganistan devlet başkanı Eşref Gani, o bizim umudumuzu temsil ediyor. Onu ülkemizde bağrımıza tekrar basacağımıza söz veriyorum. Yıllar boyu süren savaşlar nedeniyle ülkesinden ayrılan 2.5 milyon sığınmacı tekrar bağrımıza dönünceye kadar eksik kalmaya devam edeceğiz, dedi. Gani ayrıca Gula’ya yeni yapılan bir daire ile ülkesinde güvenli ve saygın bir şekilde yaşayabileceği garantisi verdi.

Afganistan’daki savaş ortamından kaçan binlerce Afgan mülteci benzer yollarla Pakistan’da kalmaya çalışıyor. Şerbet Gula, ülkesinde yaşanan savaşlar nedeniyle yıllardır Pakistan’da yaşıyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir