Otomobiller Takip Altına Alınacak Tüm Araçlara Çip Takılması Zorunlu Oldu

Otomobiller Takip Altına Alınacak Tüm Araçlara Çip Takılması Zorunlu Oldu

Kaçak akaryakıt kullanımı önlenmesi ve araçların takibinin yapılması için zorunlu çip sistemine geçiliyor.

Trafiğe tescilli araçlara plaka numaralarını içeren bir çip takılacak. Çipli araçlara satılan akaryakıtlar anlık olarak izlenebilecek ve hangi aracın hangi istasyondan ne kadar yakıt aldığı sistemde anlık olarak görüntülenecek.

Maliye Bakanlığı, kaçak akaryakıta karşı plaka üzerinden anlık satış takibi yapacak. Akaryakıt istasyonlarındaki pompalar plakayı otomatik olarak okuyacak ve satılan akaryakıt anında izlenecek.

Araçların ne kadar yakıt aldığı bilineceği için akaryakıt istasyonu yanlış beyanda bulunduğunda sistem uyaracak. Alım ve satım bilgileri yeni nesil ödeme kaydedici cihazlar yoluyla Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Merkezi’ne anında online olarak ulaşacak.

Herhangi bir suçtan aranan şahsın kullandığı araç akaryakıt istasyonuna uğradığında araçta çip yoksa yakıt alamayacak.

Aranan aracın plakası, sisteme girildiğinde en son hangi akaryakıt istasyonundan yakıt aldığı görülebilecek. İstasyondaki güvenlik kameralarıyla kişiler ortaya çıkarılabilecek. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yürüttüğü çalışmalarda Emniyet Genel Müdürlüğü de yer alıyor.

Yurt dışından gelen araçlar nasıl yakıt alacak ya da aracında yakıt taşıyan suçlulara nasıl çözüm getirilecek bu soruların henüz cevabı yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir