Önümüzdeki 20 Yıl İçerisinde İnsanların Otomobil Kullanması Yasaklanabilir

Önümüzdeki 20 Yıl İçerisinde İnsanların Otomobil Kullanması Yasaklanabilir

General Motors’ta 20 yıl boyunca, General Motors dışında Ford, Chrysler, BMW ve Opel’de üst düzey yöneticilik yapan Bob Lutz’a göre önümüzdeki 20 yıl içerisinde insanların otomobil kullanması yasaklanabilir.

Yaşanan insan kaynaklı kazaların tamamını ortadan kaldıracağı söylenen sürücüsüz modeller otomobil endüstrisinin de yeni bir noktaya gelmesine katkı sağlayacak gibi tabi bu araçlara sanal saldırılar gerçekleştirilmezse.

Lutz, “Geçtiğimiz yüzyıllarda asırlar boyunca atlar insanoğlunun en önemli yol arkadaşı oldu ve son 120 yıldır bunu otomobil üstleniyor. Şimdiyse otomobilin hattının sonuna yaklaşıyoruz, çünkü seyahatler artık standart modüller halinde gerçekleştirilecek. Bu modüllerle gerçekleştirilen seyahatlerde parmak izinizi veya o dönem var olacak teknolojiyi ödeme aracı olarak kullanacaksınız. Bu özellikle şehir içerisindeki trafikte böyle gerçekleşecek. Bu işlemin Uber ve Lyft gibi şirketler tarafından gerçekleştirileceğini düşünüyorum. İnsanların kullandığı otomobiller şehir içerisinde tamamen yasaklanacak.

Geleneksel otomobil üreticileri bir süre sonra yok olacak ve performans odaklı araçlara talep olmayacak”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir