Öğrencilere Kolaylık Sağlayan Yeni Eğitim Bilişim Ağı EBA Tanıtıldı

Öğrencilere Kolaylık Sağlayan Yeni Eğitim Bilişim Ağı EBA Tanıtıldı

EBA 24 saat hizmet veriyor. Tüm öğrenci ve öğretmenler üzerinden erişime açılan sistem sayesinde yardımcı ders materyali, yardımcı ders kitabı alınmasına ihtiyaç kalmadı.

Her türlü yardımcı materyal, alıştırma, test örnekleri EBA’da yer alıyor. Öğrenciler herhangi bir dersi kaçırdıysa, bir dersi anlamadıysa bir başka öğretmenden bir kere daha dinlemek istiyorsa özellikle 8 ve 12. sınıf öğrenciler, en başarılı öğretmenler tarafından en profesyonel videolu anlatımlara ulaşabiliyor.

Her öğrenci okuldan aldığı şifresiyle EBA’ya girebilecek ve her veli de bu kanalla EBA’nın zenginliklerini görebilecek.

EBA’daki içerikler sadece YEĞİTEK uzmanlarınca değil öğretmenler tarafından da geliştirilebiliyor.

Bakan Avcı şunları söyledi “EBA’da hiç bilmediğim bir konu seçtim, bakalım bana öğretebilecekler mi? Öğrenirsem başarılı bir programdır dedim. Elektrik devreleri, liseden beri anlamakta zorlandığım bir konu. EBA’da müzikli eğitim devreleri diye iki öğretmen bir çalışma yapmış. Elektrik devrelerini çok meşhur bir halk türküsü sözlerini değiştirerek anlatıyorlar. Görüntü amatör, soluk ama öğretim stratejisi açısından dört dörtlük. Emin olun, sabah traş olurken kendimi aynada elektrik devreleri türküsünü söylerken duydum. Kulağımda kaldı. Doğrusal olunca şöyle olur filan diye. Şimdi bir başkası söylese mübalağa ediyor diye düşünürüm ben de.

FATİH Projesi geçen yıl İtalya’da ödül aldı. FATİH Projesi, bütün dünyada takdirle izlenen olağanüstü bir hikayedir. Bunu yapan milletin çocukları olarak da övünebiliriz” sözlerine yer verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir