Ödenen GSS Primleri Emekliliğe Yaramıyor

Ödenen GSS Primleri Emekliliğe Yaramıyor

Emekliliğe yaramayan GSS primleri ödenince sadece çıkarılan borcu kapatıyor ve sonraki aylarda borç yazmaya devam ediyor.

Genel Sağlık Sigortası adı altında istenen, borç çıkarılan ücretlerin iptal edilmesi, zorunluluktan çıkarılması için vatandaşlar çalışmalar yapıyor.

Vatandaşlar tarafından düzeltilmesi istenen konular;
Zorunlu GSS borçlarının silinmesi,
GSS’nin zorunlu olmaktan çıkarılması isteğe bağlı hale getirilmesi,
Daha önce ödenen primlerin iade edilmesi isteniyor.

Çözümü istenen talepler ve çözüm önerileri;
Hane halkı için resen tescil ile kişisel gelir hesaplanması uygulaması vergilerin kişisel olması temeli ile geliri ve mal varlığı olmayan kişinin bulunduğu hanenin, evinin genel varlık ve kaynakları düşünülmesi nedeniyle bireysel değil, kişiyi bulunduğu ikametgahtaki hane halkıyla birlikte olmak üzere, o kişinin geliri varmış gibi işlemleri resen tescil yolu ile mevzuat nedeniyle yönlendirerek aslında kişinin ailesini bu ilgisiz yolla dolaylı olarak cezalandırıyor.

Genel sağlık sigortası sistemi ve hane halkı gelir testi içinde olan sorunlar vergilerin şahsiliği ilkesine açıkça aykırılık gösteriyor. Sorun olan sistem için mağdur eden konuda kapsamlı bir çalışma yapılmasını, GSS borçlarının silinmesi, GSS pirimi ödeyenlerin pirimlerinin iadesi, sağlıkta GSS borçlusu olup hasta olunca 2 kat muayene ücreti ödeyenlerin doktor ücretlerinin mağdurlara iadesi, GSS ile SGK arasında muayene farkının kaldırılması ve yasanın kişilere zorunlu ödeme kapsamından çıkartılması isteniyor.

İstanbul’da bu konuyla ilgili düzenli olarak her hafta sivil toplum için çalışma başlatılması planlanıyor.

Sosyal medyada #Gssiptaledilsin etiketiyle konu gündemde tutulurken mağdurlar için emeksaglikmagdurlari@gmail.com ve (0532 251 69 69) iletişim adresleri kullanılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir