Krize Rağmen İspanya Biyoteknoloji Sektöründe Büyüyor

Krize Rağmen İspanya Biyoteknoloji Sektöründe Büyüyor

İspanya hükümetinin kriz nedeniyle kesini yaptığı ar-ge’de çalışmalar sekteye uğrasada biyoteknoloji sektörü büyümeye başladı.

Bitki, hayvan veya mikroorganizmaların tamamı ya da bir parçası kullanılarak yeni bir organizma (bitki, hayvan ya da mikroorganizma) elde etmek veya var olan bir organizmanın genetik yapısında arzu edilen yönde değişiklikler meydana getirmek amacı ile kullanılan yöntemlerin tamamına Biyoteknoloji denmektedir.

Biyoteknoloji, temel bilim buluşlarını kısa sürede yararlı ticari ürünlere dönüştürebilmesiyle bir anlamda kendi talebini de oluşturabilir. Bu yönüyle de diğer teknolojilerden ayrılır. Örneğin sıcak su kaynaklarında yaşayan bakterilerin birinden elde edilen yüksek sıcaklığa dayanıklı bir enzim, günümüzde uygulama ve temel bilim çalışmalarının ayrılmaz bir parçası olan PCR’nin önemli bir girdisidir.

İspanya’da 45 şirket, yüzden fazla hastalığa karşı kullanılabilecek yüzden fazla ürün geliştirdi. Bu ürünlerin yüzde 31’i kanser tedavilerinde kullanılacak.

Geri kalan ürünlerin kullanılacağı sektörler sinir sistemi ve endokronoloji oldu. Bazı ürünler aynı zamanda enfeksiyonlara karşı ve immun sistemini geliştirmeye yönelik kullanılabilecek. Sektörün başlıca firmaları Almirall ve Zeltia ve başlıca laboratuvarlar da Ferrer and Esteve oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir