Kripto Para Madenciliği Yaptıran Helium HotSpot Cihazlarında Vergi Kaybı Yüksek

Kripto Para Madenciliği Yaptıran Helium HotSpot Cihazlarında Vergi Kaybı Yüksek

Kripto Para Madenciliği Yaptıran Helium HotSpot Cihazlarında Vergi Kaybı Yüksek

Radyo frekansı kullanarak iletişim sağladığı için telsiz yönetmeliğine tabi olarak gümrükten geçen Helium HotSpot cihazları kripto para madenciliği yapılmasını sağlıyor. Çok yüksek oranlarda para kazandıran bu cihazlar, sağladığı kazançlar nedeniyle Hollanda, Almanya gibi ülkelerde ayrıca ek vergiye tabi durumda ancak Türkiye’de bu henüz bilinmediği için böyle bir vergilendirme henüz yapılmamış durumda. Düşük enerji sarfiyatı ve yüksek kazancı nedeniyle Türkiye’de de kullanıcısı hergeçen gün daha fazla artıyor.

Helium Hotspot, Helium blok zinciri için hem madenci hem de kablosuz erişim noktası olarak hizmet veren düşük maliyetli bir donanım cihazıdır. Bulunduğu konum bilgilerini ve çok sayıda veriyi sürekli paylaşmaktadır. Helium, Wi-Fi ve sensör özelliklerine sahip blockchain tabanlı etkin noktaları serbest bırakır ve sonunda kesintisiz bir IoT kapsama alanı ağı sağlamayı amaçlar.

Napster’ın kurucusu Shawn Fanning’in yeni şirketi Helium, nesnelerin interneti (IoT) kablosuz hotspot cihazlarını blockchain tabanlı bir teşvik programı ile piyasaya sürdü.

Sensörlerden ve IoT cihazlarından iletilen verileri göndermek ve almak için Hotspot’lar ve diğer cihazları kullanan madenciler, Proof of Coverage Challenges’da kablosuz ağlar oluşturduklarını kanıtlayarak Helium token (HNT) kazanmaktadırlar. Bu cihazlar gümrük mevzuatında yer almadığı için kazancına göre çok ucuza Türkiye’den ithal edilebilmektedir. Yaklaşık fiyatı 500-600 dolar civarlarındadır. Kazancı ise bu fiyatın çok çok üstündedir ve kazanç üzerinden vergi alınmamaktadır. Dünyanın pek çok yerinde bu cihazlara yoğun talep olduğu için geliş süresi 5-6 ay gibi bir zaman almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir