Kırım Lideri: Türkiye En Yakın Müttefikimiz

Kırım Lideri: Türkiye En Yakın Müttefikimiz

Avrupa basınına konuşan Ukrayna Cumhurbaşkanı Kırım Tatarları Sorumlusu, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım’da yaşanan durumu ve Rus polisleri ile işbirlikçilerinin işlediği suçları aktardı.

Kırım Tatarlarının neden direnişe geçemediği yönündeki soruya şu cevabı verdi; “Rus işgalcileri Kırım Tatarlarını kaçırdı ve korkuttu. Askeri yolla Kırım’ın işgalden kurtarılacağını zannetmiyorum, Askeri faaliyetler, Kırım’ı kavrulmuş toprak haline getirir. İşgalciler, Çeçenistan’da olduğu gibi Kırım’da da köklü halkı, yani Kırım Tatarlarını yok etmeye başlar. Yarımadada Kırım Tatarlarının sayısı sadece 300 bin kişi. Bundan ötürü biz, yaptırımların etkili olmasıyla işgalcilerin geri çekileceğini ümit ediyoruz. Bu nedenle Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımların daha da artırılması gerekiyor, aksi halde Kırım’ın geri kazanılması imkânsız olacak” dedi..

Ayrıca Mustafa Kırımoğlu; Rus işgalcilerin Kırım’da devamlı olarak insan haklarını ihlal ettiğini ve yarımadada adaletli yargı sisteminin olmadığını, bazı hainlerin işgalcilerle işbirliği yaptığını ve Ruslar bu durumu, Kırım Tatar halkıyla işbirliği olarak gösterdiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir