Kimyasal İçerikli Kanserojen Şampuanlar Saç Döküyor Saç Dökülmesi Dünyanın En Yaygın Hastalığı

Kimyasal İçerikli Kanserojen Şampuanlar Saç Döküyor Saç Dökülmesi Dünyanın En Yaygın Hastalığı

Dünyadaki en yaygın hastalık saç dökülmesidir. Erkeklerin yüzde 70’ini Kadınların ise yüzde 50’sini ilgilendiriyor.

Sonbaharda vitamin eksikliğinden ötürü saç dökülmeleri fazlalaşır ancak dökülen saçlar kış aylarında yeniden çıkmaya başlar.

Bu şekilde görülen saç dökülmeleri mevsimsel saç dökülmeleri olarak adlandırılır.

Saçlarda görülen günde 100 veya 150 tel dökülme normaldir. Bu dönemde iyi beslenilemiyor, sebze ve meyvenin azalmasından ötürü yeterince vitamin alınamıyor. Bu doğal bir durumdur. Sonbaharda dökülen saçların yerine, kış aylarında vücut soğuğa adapte olduğu için yenileri çıkmaya başlayacaktır ve bu çıkan yeni saçlar da ilkbaharda canlanarak, belirgin hale gelecektir. Eğer kış geldiğinde saç çok fazla dökülüyorsa o zaman bir cildiye doktoruna gitmekte fayda vardır.

Zararlı kimyasalların saç derisine verdiği zarar büyüktür. Kimyasal içerkli tüm şampuanların içeriğinde kanserojen kimyasallar bulunur.

Bazı şampuanlarda bulunan Formaldehit adlı madde kan kanseri ve geniz kanserine neden oluyor. Kimyasal şampuanlar tahriş, kaşıntı, göz hasarı ve saç dökülmesine neden oluyor.

Şampuanların içinde yaklaşık olarak 15 kimyasal madde bulunuyor. Formaldehit dışında şampuanlarda bulunan diğer zararlı maddeler ise Sodyum lauril sülfat, tetrasodyum, Paraben (methyl, propyl, butyl ve ethyl), Formaldehit, (Polietilen Glikol), (Propylene glycol), Silikon, 1,4-dioxane(PEG, Polyethylene, Polyethylene glycol, Polyoxyethylene) gibi maddeler.

Kimyasal şampuanla yıkanan biri kimyasaldan arınmak için 2 ton su yani 250 kova suyla yıkanırsa ancak arınabilir.

Amerika’da bu kanserojen kimyasal şampuanlar deterjan olarak belirtiliyor ve kullanmayanlar no poo adında nopoomethod.com adresinde bir akım başlatmış durumda. Bu akıma destek verenler saçlarını yıkarken şampuan kullanmıyor.

Organik Bitkisel Ev Yapımı Saç Şampuanı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir