Kazak Devletini Anlatan Kazak Hanlığı Filminin İkinci Sezonu Çekiliyor

Kazak Devletini Anlatan Kazak Hanlığı Filminin İkinci Sezonu Çekiliyor

Altın Orda Devleti’nin yıkılmasının ardından bugünkü Kazakistan toprakları üzerinde 1465-1847 yılları arasında hakimiyet süren Kazak devletini anlatan ve büyük ses getiren “Kazak Hanlığı” dizisinin 2. sezon çekimleri başladı. Dizinin çekimlerinin büyük bölümü, Almatı şehrindeki Kazakhfilm stüdyosunda ve Türkistan sahneleri de Kapçagay’da gerçekleştirilecek.

İlk bölümü 2016 Nevruz kutlamaları kapsamında yayınlanan ve büyük beğeni toplayan dizinin ilk sezonunda, 1465 yılında Kerey Han ve Canıbek Han tarafından Kazak Hanlığı’nın kuruluşu, daha sonra da 1512 yılında gücü eline geçiren Kasım Han anlatıldı.

Kazak Hanlığı dizisinin büyük ses getiren ilk sezonu için Kazakistan’da çok sayıda vatandaşın ve çeşitli şirketlerin katkılarıyla dizinin çekimleri için 7 milyon dolara yakın bir bütçe toplanmıştı.

İlyas Esenberlin’in Gümüş Kılıç adlı romanından faydalanarak oluşturulan senaryoyu, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev de çekimlerden önce okumuştu. Yeni sezonda dizi, o dönemde Orta Asya’nın kültürel ve ekonomik merkezlerinden biri olan Siganak şehrini fethetmek için, Kazak hanlarının komşu devletlerle mücadelesini merkeze alacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir