İzmir Akıllı Şehirler Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı

İzmir Akıllı Şehirler Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı

CITyFIED projesi 2. dönemsel açılış toplantısı Ä°zmir Tarihi Hava Gazı Fabrikasında gerçekleÅŸtirildi. Toplantılar 25 Mart ÇarÅŸamba günü Soma’da, 26 Nisan PerÅŸembe günü Ä°zmir’de gerçekleÅŸtirilerek tamamlanacak. Projenin uygulaması Lund (Ä°sveç), Valladolid (Ä°spanya) ve Soma (Türkiye)’de yapılacak.

CITyFIED projesi Avrupa şehirleri ve kentsel ekosistemleri geleceğin akıllı, sürdürülebilir ve bütünleştirici şehirlerine dönüştürmek için sistematik bir vizyon ve strateji geliştirme üzerine yoğunlaştırıyor.

Pilot uygulama kapsamında Soma ilçesinde bulunan 8 bin 100 konut 3 yıl içinde bölge ısıtma sistemine bağlanacak. 10 yıl içinde 22 bin 100 konut sisteme bağlanacak.

Soma Bölgesel Isıtma Sistemi iki aşamadan oluşacak, birinci aşama; Soma Termik Santralindeki teslim noktasından alınan ısı enerjisini ilçe girişine ulaştıracak iletim hattı ve pompa istasyonu yatırımları, ikinci ve en büyük aşama ise; ısı dağıtım istasyonunun ve iletim hatlarının ilçeye döşenmesi olacak.

Bu sayede konutlarda yakılan kömür yerine atık ısı kullanılacağından yılda yaklaşık 157 bin megawat yakıt tasarrufu yapılabilecektir. Ayrıca bu durumda karbondioksit ve kükürtdioksit emisyonlarında da azaltım sağlanabilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir