Isı Pompası Nedir Nasıl Çalışır Elektrik Tüketimi

Isı Pompası Nedir Nasıl Çalışır Elektrik Tüketimi

Isı pompası, dışarıdaki havanın içinde bulunan düşük sıcaklıktaki ısı enerjisini emerek, bu ısı enerjisinin sıcaklığını yükseltip ısıtılması istenen iç ortama taşıyan ve sadece bu taşıma işlemi için elektrik harcayan bir sistemdir.

Sağlanan ısı, dışarıdan emilen ısıdır. Sağlanan bu ısı iç ortama kombide olduğu gibi su kullanılarak dağıtılır. Sonra bu sıcak su, ısıtılması istenen yere pompalanır ve oradaki radyatörlerin içinden geçerek ortamı ısıtır. Isı pompası da ısıyı dışarıdaki havadan emdiği suya yükler ve sonra da bu sıcak suyu tesisat ve radyatörlerin içinde dolaştırır. Isı pompası çalışma şekli gereği, dışarıdaki havadan ısıyı emebilmek için dış mekânda bulunması gereken bir dış ünite ve sonrasında ısıtılmış suyu içerideki tesisatta dolaştıracak pompayı da ihtiva eden bir iç üniteden oluşur.

Son zamanlarda adı sıkça duyulan bir iklimlendirme sistemi olan ısı pompası Türkiye’de binaların ısıtma ve soğutma ihtiyacını karşılamaya başladı.

Ev, villa, otel ve işyeri için ısıtma ve soğutma işlemleri için kulllanılan ısı pompası çevreci ve tasarruflu.

Türkiye’de Doğalgaz bulunmayan yerlerde hem ısıtma hem soğutma için ısıtma pompaları tercih ediliyor. Maliyeti 5 yılda amorti ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir