Hız Kesici Yol Kasislerinden Elektrik Enerjisi Üretimi Nasıl Olur

Hız Kesici Yol Kasislerinden Elektrik Enerjisi Üretimi Nasıl Olur

Alternatif enerji üretme sistemleri makro ve mikro olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Mikro enerji üretmede; mekanik titreşim, mekanik gerilme ve şekil değiştirme, sıcaklık ve sürtünme, güneş ışığı, insan vücudu, kimyasal veya biyolojik kaynaklar, merdivenler, nesne hareketleri kullanılmaktadır. Radyoaktif reaksiyonlardan dolayı oluşan momentum enerjisi, basınç farkları, kullanılarak da mikro enerji elde edilmektedir.

Karayollarındaki araç sayısı sürekli artmaktadır. Araçların hareket enerjisini ve ağırlığını, alternatif enerji kaynağı olarak kullanmak mümkündür. Karayollarının gerek aydınlatılması gerekse sinyalizasyon cihazlarının çalışabilmesi için elektrik enerjisine ihtiyaç vardır. Günümüzde bu enerji gereksinimi şehir şebekesinden sağlanmaktadır.

Hız kesici ile ilgili yapılan çalışmalarda hidrolik, mekanik ve elektro-manyetik sistemler kullanılmaktadır.

Pourghodrat, demiryolunda güvenliği sağlamak için enerji üreten bir sistem geliştirmiştir. Çalışmada raylara kurulan hidrolik sistem tren geçişi ile elektrik enerjisi üretmiştir.

Abromoviç, otoyol, tren yolu, fabrika giriş ve çıkışları, ağır pres makineleri gibi, sürekli olarak ağır ve değişken yüklere maruz kalan alanlarda geliştirdiği tasarım ile doğaya zarar vermeden alternatif enerji üretimi sağlamıştır. Saatte 500 ağır vasıta aracın geçtiği 1 km uzunluğunda yolda 200 kWh/h elektrik enerjisi üretilmiştir.

Karayollarında hareket halinde bulunan araçların ağırlığından yararlanılarak elektrik enerjisi üretimi hedeflemiş ve bu amaçla deneysel bir düzenek tasarlanmıştır. Bu şekilde, hız kesici bulunan yollardan geçen çok sayıda aracın yapmış olduğu ağırlık kullanılarak yeni bir alternatif enerji üreten sistem meydana getirilmiştir.

Yapılan çalışmalar neticesinde hız kesiciden hidrolik sistemle elektrik enerjisi üretilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir