Hayvanlara Araçla Çarpınca Veteriner Tedavi Ücretini Sigorta Karşılıyor mu

Hayvanlara Araçla Çarpınca Veteriner Tedavi Ücretini Sigorta Karşılıyor mu

Kedi, köpek, kuş ve yabani hayvanların karıştığı kazalarda yaralanan hayvanların tüm tedavi masrafları zorunlu trafik sigortasıyla karşılanıyor. Trafik kazalarında yaralanan hayvanı veterinere getirenlerden herhangi bir ücret alınmıyor.

Hayvanların karıştığı trafik kazasında yapılması gereken tek şey kaza sonrasında olay yerinden araçla birlikte fotoğraf çekerek kliniğe gitmek. Çünkü yapılan tüm tetkikler, tedaviler her türlü hizmetin karşılığı aracın bağlı bulunduğu sigorta şirketince yasal olarak ödenmek zorunda.

Hayvan Hakları Kanununa göre; bir hayvana çarpan sürücü, onu en yakın veteriner hekim ya da tedavi ünitesine götürmek veya götürülmesini sağlamak zorunda. Bunu yapmadığı takdirde para cezasına çarptırılır.

Yaralanan hayvanın hasar bildirimini en geç 24 saat içerisinde öncelikle sigortaya kabul muayenesini yapan veteriner hekime, ilgili veteriner hekime bildirilememesi halinde bölgedeki Tarsim A.Ş. tarafından yetkilendirilmiş başka bir veteriner hekime veya poliçede kayıt altına alınan veteriner hekimlerden birine bildirilmesi gerekmekte. Kazaya sebep olan sürücünün, sigorta şirketine veteriner hekim raporu ve hayvanın yaralandığını gösteren fotoğrafların ulaştırılması da gerekiyor.

Ancak sigorta şirketleri hayvanı kusurlu bulursa sigortayı karşılamıyor. Bir sigorta şirketi, kazada köpeğin kusurlu olduğunu belirterek bu durumun sigorta kapsamında bulunmadığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir