Dünyanın En Popüler Pet Hayvanı Evcil Köpek

Dünyanın En Popüler Pet Hayvanı Evcil Köpek

Dünyanın En Popüler Pet Hayvanı Evcil Köpek

Dünyanın en popüler pet hayvanı şüphesiz evcil köpektir (Canis Familiaris). Köpek, insan hayatında her zaman ayrıcalıklı bir yere sahip olmuştur. Günümüzde İngiltere’de 6 milyondan fazla, Amerika’da ise 50 milyon pet köpeği bulunmaktadır.

İnsan-köpek dostluğunun tarihi eskidir. Köpekler, insanların canını ve malını korumuş, avlanmasında yardımcı olmak suretiyle hayatını devam ettirmesini sağlamıştır. Köpek insanlık için önemli olan çok az sayıdaki hayvan türlerinden biridir.

Türkiye, Asya ve Avrupa arasında gerek coğrafi yönden, gerek kültürel yönden bir köprü gibi işlev görmektedir. Binlerce yıllık insanlık tarihi boyunca bir geçit bölgesi olmuş, böylece çok çeşitli uygarlıkların izlerine sahip olmuştur. Bu yönü ile Türkiye evcil hayvan genetik kaynakları yönünden de son derece zengin bir ülkedir. Birçok evcil hayvan türünü dar bir coğrafyada bulmak mümkündür.

Yurdumuzda Kangal (Karabaş), Akbaş Çoban, Kars (Kafkas) Çoban, Koyun, Karaman, Türk Tazısı, Tarsus Çatalburun, Dikkulak, İzci Köpeği Zağar, Zerdava (Kapı) ve Tonya Finosu (Kobi) gibi bazı yerli köpek ırklarının yetiştiriciliği yapılmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir