Hayvan Canileri Şikayet Etmek İçin Nereler Aranır

Hayvan Canileri Şikayet Etmek İçin Nereler Aranır

Merhametten yoksun insanlar, hayvanlar için sokaklara konan bir kap suyu bile döküp, sokaklarda güçlükle yaşayan hayvanlara zarar veriyor.

Hayvanlara karşı işlenen suçlar orman ve su işleri bakanlığına ait hayvanhaklari@ormansu.gov.tr e-posta adresine şikayet edilebiliyor.

Tüm dünya hukuk sistemlerinde insan dışında hiç bir canlıya hak ehliyeti tanınmamış ve hayvanlar eşya olarak değerlendirilmiştir. Pek çok Avrupa ülkesi yasalarında özel düzenlemeler yaparak hayvanların eşya sayılamayacağını belirtmiştir.

Türkiye’de uygulanan hukuk sisteminde de insan dışındaki herşey eşya kabul edildiği için sahibi olan bir hayvanın uğradığı zararda, sahibi olmayan bir hayvana karşı işlenen suçlara farklı işlemler yapılmaktadır. Bu durum sahipli ve sahipsiz hayvanlara aynı düzeyde zarar veren bir kişinin farklı cezalar almasını sağlıyor ve caydırıcı olmuyor.

Özel, kötü koşullarda yaşayan sokak hayvanları, deney hayvanları, kürkü için öldürülen hayvanlar, hayvanat bahçelerinde yaşamaya mahkum edilen hayvanlar, eğlence amacıyla kullanılan sirk hayvanları, av hayvanları, kötü koşullarda yaşamaya zorlanan çiftlik hayvanları, yurt dışından ticari amaçla getirilen kaçak hayvanlar ve yük taşımada çalıştırılan hayvanların, gerçekte hayvan haklarının korunmasının kanunlarla güvence altına alınmasını gerektiren durumlar arasında yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir