Harun Erdenay’ın Bulgar Eşi MS Hastalığını Yenmeyi Başardı MS Hastalığında Son Gelişmeler 2017

TBF Eski başkanı FIBA Yönetim Kurulu üyesi Harun Erdenay’ın eşi ve eski WNBA, TKBL oyuncusu ve Bulgaristan Kadın Milli Takımı’nın yıldızı Gergana Branzova Erdenay MS hastalığını nasıl yendiğini kitap yazarak anlattı.

Gergana Bronzova, çağdaş tıpta tedavisi mümkün olmayan bir hastalık olarak kabul edilen multiple skleroz(MS) hastalığını yenmeyi başardı. Genç kadın MS olarak bilinen bu hastalığı besleme rejimi ve özellikle de metafizik nedenlerini araştırarak yendi.

Gerganar: Hastalığın ilk belirtisi 1 Ocak 2013’te ortaya çıktı. Uyandığımda bir gözüm görmüyordu. Uzmanlara başvurdum ve çok geçmeden o iki harfi, annemin teşhisinden çok iyi bildiğim MS harflerini duydum. Bundan 6 ay sonra multiple skleroz teşhisim kesinleşti. Geleneksel terapiye başlayıp başlamamak konusunda tereddüt ederken hastaların ne kadarında iyileşme olduğunu sordum doktora. Cevabı da 3 bin hastadan iyileşme gösterenlerin sayısının 1 ila 5 arasında olduğunu söyleyince farklı bir yol izlemeye karar verdim. Vücudumun bu durumda olmasının nedenini, hastalığın asıl sebebini aramaya başladım, kendimi tanıma yoluna girdim. İç dünyamı, egomu, kişiliğimi sorgulamaya, çözmeye başladım.

Ann Boroch’un MS’i yendim kitabına tesadüfen rastlayınca Los Angeles’e giden Gergana, orada aynı hastalıkla 20 yıl mücadele eden doğal tedavi uzmanı yanında içindeki değişikliği başlattı.

Gergana: Düşüncelerimiz, üzerine basacağımız temeli oluşturuyor ve düşüncelerimizin hayatımıza getirdiği sonuçları kavramamız gerekiyor. Gözlerimizi kendi içimize çevirerek şimdiye kadar esiri olduğumuz sınır ve tanımları atmamız gerekiyor. Belki de en önemlisi olduğumuz gibi olmaktır. Benim gluten, süt ürünleri ve şeker içermeyen diyetle birlikte yaptığım şey budur.

İki yıl sonra hastalıktan eser kalmadığını göstererek doktoları hayrete düşürdü, fakat Gergana Brınzova için bunda şaşıracak bir şey yok “vücudumun verdiği mesajı çözmeyi başardım ve değiştim” diyen basketbolcuya her yerden soru yağdığı için kendisi katettiği yolu bir kitap yazarak anlattı.

Bilinç ve vücut bir olmalı başlıklı kitabı, olumlu yönde değişiklik rehberidir, hayat felsefemi paylaştığım bir kitaptır. Ayaklarımız yere sağlam basmalı, bilinçli olmalıyız, kendimize karşı iyi olmayı bilmeliyiz, karşıdaki insanda kendimizi görmeli, içeriden dışarıya doğru tebessüm etmeliyiz. Hayata yüksekten ve farklı perspektiflerde bakarak güzellikler oluşturmalı, yeniliklere bilmediklerimize karşı açık olmalıyız. Kitapta ayrıca Birlikte başlayalım adını verdiğim 2 haftalık bir program var. Bu programla toksinlerin atılması, özel tekniklerin uygulanması ve düşünme tarzının benimsenmesi yolu ile değişikliğin çarkını döndürebiliriz, diyor Gergana.

MS hastalığını geçmişte bırakan Gergana şimdi çok faal ve renkli bir hayat sürüyor, ağlarken bile mutlu olduğunu paylaşıyor. Harun Erdenay ve üç çocukları ile birlikte İstanbul’da yaşıyor, çocuklar için basketbol akademisinde, farklı projelerde ve kurucusu olduğu Daha iyi ol vakfında çalışmalar yürütüyor.

One Reply to “Harun Erdenay’ın Bulgar Eşi MS Hastalığını Yenmeyi Başardı MS Hastalığında Son Gelişmeler 2017”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir