WikiLeaks’e Göre Amerikan Haberalma Teşkilatı Bilgisayarlara Casus Yazılım Yüklüyor

WikiLeaks'e Göre Amerikan Haberalma Teşkilatı Bilgisayarlara Casus Yazılım Yüklüyor

WikiLeaks Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nın bilgisayarlardaki dosyaları, trojan içeren dosyalarla değiştirdiğini açıkladı.

WikiLeaks, ofis bilgisayarlarına gizlice sızma aracını ortaya çıkardı.

Yayınlanan belgelerde Microsoft Windows işletim sistemi kullanan cihazlara bulaşan salgınla, aynı yerel ağ içindeki başka bir bilgisayar bilgi indirirse, o cihaza da trojanlı dosyalar geçiyor.

Sızıntıya göre Amerikan istihbarat uzmanları, bu tekniği kullanarak, hedef bilgisayarın tarayıcısını, normal bir göz atma durumu olarak göstererek aslında kötüye kullanım amaçlı sunucuya yönlendiriyor. Hackerlar bu yolla bilgisayara bir giriş yolu açıp, oradan diğer bilgisayarlara sızabiliyor.

CBS televizyonuna göre Amerikan istihbarat teşkilatı bu bilgileri sızdıran WikiLeaks’in muhbirleri kim? sorusunu sorup, kurum içinde araştırmalar yapıyor.

WikiLeaks’e göre Amerikan istihbarat teşkilatı uzmanları, Android, iOS, Linux, macOS, Windows işletim sistemlerini hackleyebiliyor, Samsung’un akıllı televizyonlarını kullanarak ortam dinlemesi yapabiliyor ve akıllı telefonlardaki Whatsapp, Telegram, Signal, Weibo gibi uygulamaların kullandığı şifreleme sistemlerini aşabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir