Glikoz Şurubu Zehiri Nedir Çocuklara Dikkat

Glikoz Şurubu Zehiri Nedir Çocuklara Dikkat

Glikoz Şurubu Zehiri pek çok tanınmış çikolata, şekerleme ve içeceklerin içine ve her türlü şeker içeren gıdalara katılmaktadır.

Glikoz şurubu zehiri, vücudun şeker dengesini alt üst ederek hormonal sistemi bozarak ilerleyen dönemde kansere neden oluyor. Astım ve multipl – skleroz gibi hastalıklara neden olabiliyor ve karaciğeri büyütüyor. Alzheimer hastalığı riskini artırıyor ve vücutta hormonal dengesizlikler yaparak, östrojen, testosteron vb. hormonların salgılanmasını artırabiliyor. Bakır eksikliği başta olmak üzere vücudun mineral dengesini bozabiliyor.

Nişastanın hidrolizi ile elde edilen ürünler olup bunlar:
Glikoz şurupları
Glikoz şurubu tozları
Ham glikoz şekeri
Glikoz

Glikoz şurupları, mısır nişastasının ya doğrudan asitle ya da asit – enzim kombinasyonu ile işleme tabi tutularak hidrolize edilmesiyle üretilmektedir.

Kanserojen Glikoz şurupları market raflarında çok sayıda gıda ve içeceklerin içinde bulunmakta.

Nişastadan üretilen bu zararlı katkı, sıvı ve kurutulmuş olarak ikiye ayrılıyor. Bu zehir normal şekerden daha ucuz ve daha tatlı olduğu için ürünlerin büyük çoğunluğunda kullanılıyor. Ülkemizde bunu yasaklayan bir kanun olmadığı için tüketiciler bireysel olarak bu tür ürünlere boykot uygularsa üreticiler bu zehiri gıda ve içeceklere koymaktan kaçınacaktır.

Sosyal medyada glikoz şurubunun Türkiye’de kullanımının tamamen yasaklanması için #GlikozŞurubunaHayır etiketi kullanılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir