Gençleri İntihara Sürükleyen Mavi Balina Oyununa Dikkat Bakanlık Harekete Geçti

Gençleri İntihara Sürükleyen Mavi Balina Oyununa Dikkat Bakanlık Harekete Geçti

Karanlığa hizmet eden şeytani ruhlu insanlar tarafından gençleri intihara sürükleyen oyun olarak bilinen Mavi Balina tehlikesi dünya çapında çok sayıda ülkede görülüyor. Türkiye’de yanlış haberler nedeniyle bunun bir video oyunu olduğu sanılmakta.

İnternet üzerinden oynanan bu aşağılık oyunda, gençlere ölümle ilgili telkinler veriliyor. 2015 yılında Rusya’da başlayan akımın kurbanları çoğunlukla daha kolay yönlendirilebilir 18 yaş altı gençlerden oluşuyordu. Yıllar içinde vakaların yaş aralığı da değişmeye başladı. Haziran ayı içinde Arjantin’de kendisini bir su tankının üzerinden atmak isterken kurtarılan kişi 22 yaşında bir anneydi.

Oyun, link aracılığı ile kişilerin bir yönetici tarafından yönlendirilmesi ile oynanıyor. Yönetici tarafından verilen görevlerin, gece yarısından sonra saat 02.00’de gerçekleştirilmesi isteniyor. İlk birkaç gün kişisel bilgilerin ve fotoğrafların paylaşılmasından oluşuyor ve bunlar yönetici tarafından toplanıyor.

Bu oyuna bir şekilde katılan kişilerden, çoğu şiddet içeren 50 talimatı yerine getirmesi isteniyor. Gençlere çeşitli görevler veriliyor ve bu görevlerin yerine getirilmesi isteniyor. 50 günlük bir süreyi kapsayan bu komutlar arasında derin olmayacak şekliyle kol ve bacakların yaralanması, belirli bir süre boyunca kimse ile görüşülmemesi, yüksek sesli olarak müzik dinlenilmesi gibi aşamalar yer alıyor. Başarısız olan oyunculara ise “öl, nasıl olsa tekrar doğacaksın” şeklinde telkinlerde bulunarak gençlerin intihara sürüklenmesine sebep oluyor.

Mavi Balina adlı oyunda yönetici konumunda olan kişilerin, kişisel bilgilerini ele geçirdikleri kurbanlarına şantaj da yaptığı bu şekilde oyunda kalmaya zorladıkları ifade ediliyor. Aile yakınlarından birinin öleceği yönünde şantaj yapılarak genci ölüme sürüklüyor.

Mavi Balina isimli intihar oyunu için Ulaştırma Bakanlığı harekete geçti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan,”Zararlı içerikler var. Bu bir linkle gönderildiği için yasaklayamıyoruz. Ancak servis sağlayıcıları bu oyunu engelleyebilir. Servis sağlayıcıları uyardık. Oyunun oynanamaması için çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Mavi Balina Rusya’da onlarca genci intihara sürükledi.

Yunanistan’da bir ortaokulda öğretmenler 14 yaşındaki kız öğrencinin kol ve bacaklarında farklı numaraların kazılı olduğuna dikkat edince, küçük kızın Mavi Balina oyunu oynadığını ortaya çıkardı. Öğrenci bu oyunu kendisi dışında 15 arkadaşının da bu intihar oyununu oynadığını dile getirdi.

Kırgızistan’da internet üzerinden oynanan Mavi Balina isimli oyun, iki genci intihara sürüklediği gerekçesiyle bakanlık tarafından incelemeye alınmıştı.

Kırgızistan’ı karıştıran oyunlar arasında sadece Mavi Balina bulunmuyor. Silent House (Sessiz Ev) isimli oyunun da çocukları intihara sürüklediği belirtiliyor.

Hindistan’da bu oyunun tuzağına düşürülen ve kardeşinin haber vermesiyle kurtulan kurban başından geçenleri anlattı.

Mavi Balina oyunu ile WhatsApp mesajlaşma programı üzerinden kendisine yollanan bir linkle tanıştığını belirten hintli kurban gece yarısı mezarlığa gittiğini her gün yalnız başına korku filmleri izleyerek sürekli korku içinde yaşadığını, insanlarla konuşmayı bırakıp odasına kapandığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir