Gençler Kodlama ve Programlama İşine Teşvik Edilecek

Gençler Kodlama ve Programlama İşine Teşvik Edilecek

Milli Eğitim Bakanlığının bilişim derslerinin müfredatına kodlama derslerini eklemesini çok önemli bulduğunu açıklayan bakan Fikri Işık, kodlama öğrenmenin, gençlere problem çözme becerisinin yanında sebep-sonuç ilişkilerini doğru analiz edebilme vasfını da kazandıracağını söyledi.

Kod yazma kültürünün yaygınlaştırılması için aileler ve sivil toplum kuruluşlarıyla diğer aktörlere de sorumluluk düştüğünü belirtti.

Fikri Işık özetle şunları ifade etti, “Vasıfsız işler artık otomasyonla yürütülecek, nitelikli istihdam üretmek için, gençlerimize kodlama ve programlama becerisini muhakkak kazandırmalıyız.

Biz bakanlık olarak bu konuyla ilgili bazı çalışmalar başlatmış bulunmaktayız. Yarışma ve ödül programları, gençleri kod yazmaya teşvik edecek projeler, eğitim portalları, arayüzler ve deneme sürümleri oluşturacağız.

Elbette sadece kodlama alanıyla sınırlı kalmayacağız, gençlerimize erken yaşlarda bilim ve teknoloji sevgisi kazandırmak için de çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Teknoloji, insanlık için nimet olabileceği gibi külfet de olabilir.

Bu açıdan, değerler eğitimine, her zamankinden çok daha fazla önem vermemiz, titizlik göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. Teknolojik gelişmelerin insanlığa faydalı olabilmesi için, medeniyetimizin değerlerine büyük ihtiyaç olduğuna inanıyorum. Biz bilimden uzaklaştıkça zayıf düştük, biz zayıf düştükçe de insanlık zayıf düştü.

Eğer biz ilimle, bilgiyle, hikmetle olan ilişkimizi yeniden tesis edebilirsek, bundan sadece biz değil, insanlık da kazançlı çıkacaktır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir