Fotoğraf Çekip Paylaşma İnsanları Rahatlatıyor

Fotoğraf Çekip Paylaşma İnsanları Rahatlatıyor

Fotoğraf Çekip Paylaşma İnsanları Rahatlatıyor

Son yıllarda gelişen teknolojiyle fotoğraf çekip sosyal medyada paylaşmak yaygınlaştı. Bu konuyla ilgili bir bilimsel çalışma yapıldı ve zaman kaybı olarak görülen bu işin aslında insanları rahatlattığı ortaya çıktı.

Lancaster Üniversitesi araştırmacısı Dr. Liz Brewster ve Sheffield Üniversitesi araştırmacısı Dr. Andrew Cox, fotoğraf çekme ve paylaşma alışkanlıkları olan 8 kişiyi inceledi. Dijital fotoğraf çekip/paylaşmanın iyi hissetmeyle ilişkisini görmek için bu kişileri gözlemledi. Katılımcıları 2 ay boyunca internette gizlice takip etti ve çektikleri fotoğrafları, fotoğraflarına ekledikleri metinleri ve fotoğraf koydukları sitelerde diğer insanlarla iletişimlerini kaydetti.

Araştırmacılar gözlemler ve katılımcılarla yaptıkları derinlemesine mülakatlardan sonra topladıkları bulgular şöyle oldu: Her gün sadece fotoğraf çekecek değişik bir şey bulma amacıyla çekip internette paylaşmak, insanların kendilerini dinlemelerini sağlıyor. Bu aktivite insanların hareket etmelerini sağlıyor. Katılımcı yorumlarına göre fotoğraf çekme pratiği, evden çıkıp çevreyi keşfetmek için mükemmel bir bahane – özellikle de çok sıkıcı veya stresli bir dönemden geçiliyorsa.

Her gün bir fotoğraf pratiği insanların yeterliliklerini artırıyor. Çekilen fotoğrafları internette paylaşmak da insanların o günün hedefine ulaşmalarını sağlıyor.

Emekliler günde bir fotoğraf çalışmasıyla kurdukları iletişimle özledikleri ofis sohbetlerinin yerini doldurduğunu belirtiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir