Everest Rampage SPECTRA Led Işıklı 5 Makro Tuşlu Bileklikli Çevre Dostu Multimedya Klavye Ayarları

Everest Rampage SPECTRA Led Işıklı 5 Makro Tuşlu Bileklikli Çevre Dostu Multimedya Klavye Ayarları

Genel anlamda oyun oynayan bilgisayar kullanıcıları için tasarlanan Everest Rampage SPECTRA klavyesini farklı amaçlarda, kısayol atayarak kullanmak mümkün. Bu klavye çevre dostu malzemelerden üretilmiş. Klavye üzerinde multimedya tuşları olarak, Bilgisayarım, Web Tarayıcı, Mail Programı ile ses açma-kapama ses artırma ve azaltma tuşları ile şarkıları ileri veya geri olarak geçebilme tuşları bulunuyor.

Firmanın SPECTRA R5 olarak adlandırdığı multimedya klavyenin diğer klavyelerden üstünlüğü, atanabilir özelliği bulunan 5 makro tuşu dışında 7 farklı renkte ışık veren (yanıp sönerek veya sabit) LED ışıklar bulunması. Tüm bu özellikler klavyenin hafızasına kaydedildiği için bilgisayar her başlatıldığında sürekli aynı işlemleri yapmak gerekmiyor.

Led aydınlatma tuşların lazer baskılı olması gece ve karanlıkta rahatlıkla görünebilmesini sağlıyor. Led aydınlatma ışık şiddeti artırılabilir ve azaltılabilir.

Everest Rampage klavyeler için kısayolları:
1) Fn ve q tuşlarına basıldığında : 2 kademeli klavye yazma hızı seçilir.
Not: Bazı everest modellerinde Alt Gr tuşu bulunmadığı için @ işareti oluşturmak için kullanılan Fn ve q tuşları klavye hızını değiştirmektedir.

2) Fn ve w tuşlarına basıldığında: Klavyedeki w,a,s,d harfleri bulunan tuşlar ile yön tuşları yer değiştirir.

3) Fn ve PaUp tuşlarına basıldığında: klavyenin led ışık şiddeti artar. Fn ve PaDn tuşlarına basıldığında ise led ışık şiddeti azalır ya da led ışıklar tamamen kapatılır.

4) Fn ve ScrLk tuşlarına basıldığında: Klavyenin led ışık renkleri değişir. Fn ve Ins tuşlarına basıldığında seçilen ışık kaydedilir ve seçilen renkteki ışık sürekli değişmeden yanar.

5) Fn ve Pause Break tuşlarına basıldığında: Klavyenin bütün tuşlarındaki led ışığı dekoratif olarak yavaş yavaş yanıp söner. Fn ve PrtScr tuşlarına basıldığında bütün renkler durmadan sırayla yanmaya başlar bunu durdurmak için yine Fn ve PrtScr tuşlarına basılır.

6) Klavyenin bütün tuşlarındaki led ışığı dekoratif olarak yanıp söner.

7) G1 ve G5 arasındaki makro tuşlarına oyun komutları dışında herşey atanabilir. Örneğin Hesap Makinesini G1 tuşuna atamak için önce Başlat Menüsünden Hesap Makinesi kısayoluna sağ tıklayıp özellikler dedikten sonra Kısayol Tuşu: Yok yazan bölüme tıklayıp G1 tuşuna basılır. Buraya Ctrl + Alt + A kısayolu atanır. REC tuşuna basıldıktan sonra G1 tuşuna basılır ve Ctrl, Alt ve A tuşlarına aynı anda basılır sonra REC tuşuna tekrar basılarak kaydedilir. Bu şekilde pek çok programa kısayol atanarak klavyede tek tuşla basarak çalıştırılabilir.

Bunların dışında çeşitli komutlarda atanabilir. REC tuşuna basıp ardından G1 ile G5 tuşuna bastıktan sonra aşağıdaki özellikler tek tuşa atanıp tekrar REC tuşuna basarak kaydedilir;

Sistem Özellikleri iletişim kutusu görüntüleme: REC tuşuna basıp G1 tuşuna basıp, Windows Logo tuşu ile BREAK tuşuna aynı anda basılarak tekrar REC tuşuna basılır.

Masaüstünü göster: REC tuşuna basıp G2 tuşuna basıp, Windows Logo tuşu ile D tuşuna aynı anda basılarak tekrar REC tuşuna basılır.

Tüm pencereleri küçült: REC tuşuna basıp G3 tuşuna basıp, Windows Logo tuşu ile M tuşuna aynı anda basılarak tekrar REC tuşuna basılır.

Küçültülmüş pencereleri geri yükle: REC tuşuna basıp G4 tuşuna basıp, Windows Logo tuşu ile M tuşuna aynı anda basılarak tekrar REC tuşuna basılır.

Bir dosya veya klasör ara: REC tuşuna basıp G5 tuşuna basıp, Windows Logo tuşu ile F tuşuna aynı anda basılarak tekrar REC tuşuna basılır.

Aynı şekilde aşağıdaki özellikler makro tuşlarına atanabilir:
Küçültülmüş pencereleri geri yükle: REC + G1-G5 + Windows Logosu + ÜSTKRKT + M + REC
Klavyeyi kilitle: REC + G1-G5 + Windows Logosu + L + REC
Çalıştır iletişim kutusunu aç: REC + G1-G5 + Windows Logosu + R + REC
Hizmet Programı Yöneticisi’ni aç: REC + G1-G5 + Windows Logosu + U + REC
Kopyala: REC + G1-G5 + CTRL + C + REC
Kes: REC + G1-G5 + CTRL + X + REC
Yapıştır: REC + G1-G5 + CTRL + V + REC
Geri Al: REC + G1-G5 + CTRL + Z + REC

Makro tuşuna atanan kısayol kaydını silmek için önce REC tuşuna basılıp silinmesi istenen tuşa basılır örneğin G1 tuşuna basıldıktan sonra tekrar REC tuşuna basılırsa tuştaki kayıt silinir.

Fn ve Rec tuşlarına 10 saniye basıldığında, klavyede yapılan tüm ayarlar silinir ve sıfırlanarak ilk haline döner.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir