Televizyon Yayınları ve Reklam Kampanyaları Seçimleri Nasıl Etkiliyor

Televizyon Yayınları ve Reklam Kampanyaları Seçimleri Nasıl Etkiliyor

Televizyon Yayınları ve Reklam Kampanyaları Seçimleri Nasıl Etkiliyor

Richard Nixon, 1952 yılında bir skandalla karşı karşıya kalan bir politikacıydı ve henüz başkanlığa aday değildi. O yıllarda radikal bir karar vererek televizyonda ulusa seslenmeye karar verdi.

Televizyon sayesinde izleyici seçmenleri etkileyen Nixon, yılın ilerleyen zamanlarında, başkanlık seçimlerini kazandı. Nixon’un daha sonra televizyon ile ilgili kendi sorunları olacaktı ancak televizyon konuşması siyasi kariyerinin geleceğini güvence altına aldı ve Amerikan politikacılarının ileriye dönük kampanya yapma biçiminde bir değişikliğe gitmesini sağladı.

Amerikan siyasetinde, başkan adaylarının (özellikle görevdekilerin) kampanya yürütmesinin gereksiz görüldüğü bir zaman vardı. Televizyon ile birlikte, kampanyalar giderek daha fazla adayların kendileri tarafından yönlendirildi.

Televizyon, gazete ve radyo seçim kampanyalarında adayın seçimi kazanıp kazanmadığını belirlemede en önemli faktörlerden biridir.

Bir seçim zamanı geldiğinde, siyasi temalı reklamlar kampanyaların büyük bir parçası olur. Kampanyanın harcamalarının yüzde 50 ila 75’i genellikle reklam üretimi ve yayın süresi için harcanır.

Reklamlar, genellikle kampanya kapsamını okumayan, mitinglere katılmayan veya haberlerle ilgilenmeyen kişilere erişebildikleri için etkilidir. Kampanyalar popüler programlar arasında zaman alır, böylece bu potansiyel seçmenleri hazırlıksız yakalayabilirler ve işe yarar. Araştırmalar, seçmenlerin diğer haber kaynaklarına kıyasla siyasi bir yarışın konuları hakkında bilgi edinmek için siyasi noktalara ve reklamlara daha fazla dikkat ettiklerini göstermiştir.

Bazıları bunu insanların daha cahil hale geldiğinin bir işareti olarak görebilir, ancak siyasi reklamlar mutlaka yanıltıcı değildir; aslında, adayların kişiliklerine daha fazla odaklanan haber yayınlarına göre belirli sorunlara ve adayların kayıtlarına katılma olasılıkları daha yüksektir.

Kaynak:
people.howstuffworks.com/culture-traditions/tv-and-culture/5-ways-tv-has-influenced-presidential-elections.htm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir